Tillbaka till huvudmeny

Lina Korsgren vann Vasaloppet 2018

Lina Korsgren, som tävlar för Åre Längdskidklubb i Visma Ski Classics, vann Vasaloppet överlägset och favoriterna Britta Johansson Norgren och Katerina Smutna fick se sig besegrade med god marginal.

Lina Korsgren vann Vasaloppet 2018.
Lina Korsgren vann Vasaloppet 2018.

 

Även om Lina Korsgren är okänd för många svenskar är hon en van elitåkare i världsklass. Hon har dock ofta fått stå i skuggan av det ledande paret Britta Johansson Norgren och tjeckiskan Katerina Smutna – men i årets Vasalopp var det Linas tur att att dominera.

På herrsidan tog norrmannen Andreas Nygaard i Team Santander hem segern i årets Vasalopp. Spänningen var hög ända till mållinjen då Bob Impola from Team Serneke överraskande låg tvåa efter Nygaard i spåret.

Vasaloppet – elitlopp och folkfest

Som huvudsponsor av Visma Ski Classics fanns Visma på plats vid målgången med en After Ski som blev uppskattad av såväl Visma Ski Classics-åkare som vanliga Vasaloppsåkare. Med värme, mat och dryck var stämningen på topp efter loppet.

Visma Ski Classics trailer som stod i målområdet under Vasaloppet.

Vi fick ett fint besök i Vismatrailen av den mycket glada Vasaloppsvinnaren Lina Korsgren och Team Director Gustaf Berglund.

Där fanns Vismamedarbetaren Jan Engvall som bjöd på värme, dryck och tilltugg.

Visma tackar för ett härligt Vasalopp 2018!

Mest populära