Lina Korsgren vann Vasaloppet 2018

Lina Korsgren, som tävlar för Åre Längdskidklubb i Visma Ski Classics, vann Vasaloppet överlägset och favoriterna Britta Johansson Norgren och Katerina Smutna fick se sig besegrade med god marginal.

Lina Korsgren vann Vasaloppet 2018.

 

Även om Lina Korsgren är okänd för många svenskar är hon en van elitåkare i världsklass. Hon har dock ofta fått stå i skuggan av det ledande paret Britta Johansson Norgren och tjeckiskan Katerina Smutna – men i årets Vasalopp var det Linas tur att att dominera.

På herrsidan tog norrmannen Andreas Nygaard i Team Santander hem segern i årets Vasalopp. Spänningen var hög ända till mållinjen då Bob Impola from Team Serneke överraskande låg tvåa efter Nygaard i spåret.

Vasaloppet – elitlopp och folkfest

Som huvudsponsor av Visma Ski Classics fanns Visma på plats vid målgången med en After Ski som blev uppskattad av såväl Visma Ski Classics-åkare som vanliga Vasaloppsåkare. Med värme, mat och dryck var stämningen på topp efter loppet.

Visma Ski Classics trailer som stod i målområdet under Vasaloppet.

Vi fick ett fint besök i Vismatrailen av den mycket glada Vasaloppsvinnaren Lina Korsgren och Team Director Gustaf Berglund.

Där fanns Vismamedarbetaren Jan Engvall som bjöd på värme, dryck och tilltugg.

Visma tackar för ett härligt Vasalopp 2018!

Mest populära

 • Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare

  Tips för en lyckad digital AW

  I oktober har det gått 200 dagar sedan flytten till hemmakontoren i mars. Innan corona var After Work en vanlig aktivitet för att skapa trivsel på jobbet. Så vad krävs för att få till en lyckad digital AW, nu när kollegorna är utspridda? 

 • Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona

  Julklappar till anställda i coronatider

  I år när många sitter utspridda på hemmakontoren kan det bli extra svettigt för arbetsgivarens tomte. Samtidigt har tomten möjlighet att vara extra generös, utan att riskera skattekonsekvenser för mottagaren.

 • Pandemin påverkar möjligheten till lönepraktik

  Varje år börjar omkring 700 studenter en yrkesutbildning inom lön. Att lära i skarpt läge har stort pedagogiskt värde och en del av utbildningen är därför förlagd ute i arbetslivet. Just nu missar dock många studenter den chansen på grund av covid 19.