Tillbaka till huvudmeny

Digitaliseringstips nr 7 räkna med integration

Använd integration om du vill få ut mer ut av ditt affärssystem. Dagens digitaliseringstips berättar hur du går till väga med integrationer.

Integration

Integration betyder, enligt Svenska Akademien, sammanförande till en helhet och stämmer också in på affärssystem. Det som varit svårt och långsamt har blivit enklare och snabbare. De nu agila utvecklingsteamen är lättrörliga och kan snabbt anpassa sig till förändring. Vi har gått från årliga lokala uppgraderingar till dagliga uppdateringar i molnet. Det är inte bara affärssystemen som automatiseras utan det gäller även bakomliggande integrationstestning. Utvecklingen går mot appifiering där du som användare kan plocka det du önskar från smörgåsbordet.

Hur ska jag tänka gällande integration?

Utgå från dina nuvarande och eventuella framtida behov och gör en prioriterad önskelista när du väljer affärssystem. Idealt hittar du en lösning som täcker allt men det händer sällan. Välj då ett system som är modernt, framtidssäkert och som täcker så mycket som möjligt av din prioritetslista. Men du ska absolut inte nöja dig där. Det är nu det roliga börjar. För om du har en webshop, kassasystem eller liknande, undersök även möjligheterna till integration. Har leverantören ett bra API (Application Programming Interface) finns det stora möjligheter att få en applikation skräddarsydd precis efter just dina behov. Kolla gärna runt på de olika leverantörerna, de kanske har ett nätverk med ISV-partners (Independent Software Vendor) som utvecklat en integration eller som kan ge en offert så att du kan göra en konkret ROI-kalkyl? Blir värdet av det sammanförda systemet högre än de olika systemen var för sig, så har du lyckats!

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.