Tillbaka till huvudmeny

Digitaliseringstips nr 7 räkna med integration

Använd integration om du vill få ut mer ut av ditt affärssystem. Dagens digitaliseringstips berättar hur du går till väga med integrationer.

Integration

Integration betyder, enligt Svenska Akademien, sammanförande till en helhet och stämmer också in på affärssystem. Det som varit svårt och långsamt har blivit enklare och snabbare. De nu agila utvecklingsteamen är lättrörliga och kan snabbt anpassa sig till förändring. Vi har gått från årliga lokala uppgraderingar till dagliga uppdateringar i molnet. Det är inte bara affärssystemen som automatiseras utan det gäller även bakomliggande integrationstestning. Utvecklingen går mot appifiering där du som användare kan plocka det du önskar från smörgåsbordet.

Hur ska jag tänka gällande integration?

Utgå från dina nuvarande och eventuella framtida behov och gör en prioriterad önskelista när du väljer affärssystem. Idealt hittar du en lösning som täcker allt men det händer sällan. Välj då ett system som är modernt, framtidssäkert och som täcker så mycket som möjligt av din prioritetslista. Men du ska absolut inte nöja dig där. Det är nu det roliga börjar. För om du har en webshop, kassasystem eller liknande, undersök även möjligheterna till integration. Har leverantören ett bra API (Application Programming Interface) finns det stora möjligheter att få en applikation skräddarsydd precis efter just dina behov. Kolla gärna runt på de olika leverantörerna, de kanske har ett nätverk med ISV-partners (Independent Software Vendor) som utvecklat en integration eller som kan ge en offert så att du kan göra en konkret ROI-kalkyl? Blir värdet av det sammanförda systemet högre än de olika systemen var för sig, så har du lyckats!

Mest populära

  • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

    Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.