Tillbaka till huvudmeny

Inspirerande BI Brunch i Göteborg

Trots studentfirande och skolavslutningar blev det en stor uppslutning till Optivasys BI Brunch som vi anordnade på Convendum, mitt i centrala Göteborg. Talare i världsklass, god mat och trevligt mingel gjorde att vi gick därifrån fyllda med energi och inspiration.

Vi började förmiddagen med en 30 minuters uppdatering från Qlik. Markus Rytkölä, Senior Director PreSales Nordic Region, berättade om Qliks nya Insight Bot, ett tillägg till Qliks värld, som genom självlärande AI levererar conversational analytics vart man än vill ha det, dvs man kan få insikter och analys direkt i Slack, Teams eller Skype (för att nämna några) bara genom att chatta med den, självklart även inne i en BI-lösning.

Markus pratade också om den utökade möjligheten att få ut kraften i Qliks associativa kapacitet genom den kognitiva motorn, då man kan få upp nya analyser och insikter direkt, baserat på utlämnade val (de val som inte bidrar till ursprungsanalysen man jobbar med) för att på ett enkelt och smidigt sätt vrida och titta på data på ett sätt som inte var möjligt tidigare.

Markus Rytkölä från Qlik

Vi fick även möjligheten att under 45 min prata med Qliks fd koncernchef Lars Björk. Initialt fokus låg på den fantastiska resa som Qlik gjort och som Lars varit en stor del av. Qlik är en av Sveriges största framgångar inom mjukvarubranschen i modern tid och självklart var vi intresserade av varför just Qlik lyckades. Det Lars framför allt tryckte på var kombinationen av en riktigt bra produkt, rätt tillfälle och en stark företagskultur med fokus på individen och att skapa ett vinnande team där alla har ett gemensamt tydligt mål. Detta är också något som Lars utvecklade ytterligare när samtalet gick över till vad han sysselsätter sig med idag och vad som styr vilka bolag han väljer att kliva in i som finansiär och/eller styrelsemedlem.

Qliks f.d VD, Lars Björk

Vi hade även bjudit in vår kund Bevego för att presentera deras pågående projekt som innefattar övergång från QlikView till Qlik Sense, samt våra partners BizView och TimeXtender som presenterade sina lösningar och demade dem under minglet. 

Vår sista talare var ingen mindre än Klas Hallberg som har blivit utsedd till en av världens nio bästa talare av speakerrating.com. Han levererade en tänkvärd och underhållande föreläsning om att få mer gjort, ha roligt och må bra – både i jobbet och privat.

  • Försök fokusera på det som är viktigt – det är lätt att ’kana iväg’ och göra mindre relevanta saker
  • Skapa luft för det som är viktigt genom att säga NEJ till andra saker
  • Skjut inte upp viktiga saker och ’vänta på rätt läge’
  • Våga ta risker och var nyfiken – det är så vi lär oss nya saker!

Klas Hallberg

Mest populära