Tillbaka till huvudmeny

Hur mår mellanchefen egentligen?

Av alla kontorsarbetare är det mellancheferna som löper högst risk att drabbas av utbrändhet. Det enligt ny forskning från Slack Technologies.

Undersökningen visar att mellanchefer upplever press både uppifrån och nerifrån i organisationen, och ofta hamnar i kläm, samtidigt som de är ensamma i sin roll. 

43 procent utbrända

Slack har frågat mer än 10 000 kontorsarbetare i USA, Australien, Frankrike, Tyskland, Japan och Storbritannien om hur de upplever sin vardag. Så mycket som 43 procent av mellancheferna uppgav att de var utbrända.

“Vad vi har sett, kvartal efter kvartal, är att mellanchefer har det svårt. De är under ökad press från högre chefer att leverera i en ekonomisk osäker värld, med oro för sjunkande produktivitet, samtidigt som de hör från sina anställda att deras löner inte hänger med inflationen. Sedan pandemin startade har de dessutom i uppdrag att leda fjärr- och hybridteam, vilket kan vara en utmaning, säger Sheela Subramanian, medgrundare av Future Forum i en artikel på Bloomberg.

Mer stöd efterfrågas

Många mellanchefer saknar också stödet uppifrån och det nätverk som högre chefer ofta har. Just utsattheten och ensamheten i rollen gör att det är extra viktigt att investera i deras välmående. För att uppnå långsiktiga förändringar behöver mellanchefer även få mer stöd uppifrån.

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Nya pensionsåldrar från 2023

    Från och med år 2023 gäller nya pensionsåldrar som styr när du tidigast kan ta ut din allmänna pension. Även garantipension, inkomstpensionstillägg och bostadstillägg omfattas av de nya reglerna.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.