Tillbaka till huvudmeny

Hög tid att beställa AutoPay

Gör som mer än hälften av våra kommunkunder inom Visma Affärslösningar – gå över till AutoPay och bli redo för P27. Nu kan du dessutom välja att betala per månad.

Enligt Carl Stern, produktmarknadsansvarig på Visma PubliTech, är det smart att vara ute i god tid.

– Vänta inte till sista minuten, då kan ledtiderna vara längre, tipsar han.

Du som använder Visma Affärslösningar kan enkelt bli redo för P27 genom att teckna Visma Autopay, en molnbaserad lösning för snabba och säkra banköverföringar. Vissa banker kommer att stänga ner möjligheten till bankgiro redan under första halvan av 2023. 

– Jag vill verkligen rekommendera våra kunder att teckna AutoPay så fort som möjligt. Då blir du automatiskt redo för P27 och får säkra och effektiva betalflöden på köpet. Nu kan vi dessutom erbjuda en betalmodell där du betalar per månad, säger Carl Stern.

Skicka bankfiler snabbt och säkert

AutoPay är fullt kompatibel med P27, beprövad i samarbete med bankerna sedan 2014 och integrerad med över 20 ekonomisystem samt alla större banker i Norden och Benelux. Omkring 120 000 företag, och mer än hälften av alla kommunkunder inom Visma Affärslösningar använder redan lösningen. Men AutoPay har många andra fördelar; det utvecklades för att skicka bankfiler snabbt och säkert, utan att du behöver logga in på internetbanken.

– Med Autopay stäms alla betalningar av automatiskt i Visma Affärslösningar, säger Carl Stern.

Snart även för ingående betalningar

Snart kommer du som har AutoPay även att kunna ta emot ingående betalningar i Visma RoR (redovisning och reskontra). Carl Stern räknar med att funktionen finns på plats under första kvartalet 2023. 

 – Autopay VIP (Visma Ingoing Payments) sparar tid och resurser, kommer att vara helintegrerat med RoR samt ISO-certifierat för att hantera P27, säger han.

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Nya pensionsåldrar från 2023

    Från och med år 2023 gäller nya pensionsåldrar som styr när du tidigast kan ta ut din allmänna pension. Även garantipension, inkomstpensionstillägg och bostadstillägg omfattas av de nya reglerna.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.