Tillbaka till huvudmeny

Här är höjdpunkterna i nya Sesam-releasen

Har du koll på följande fyra funktioner som kom med juni-releasen av Sesam? Samtliga nyheter har ni som använder Sesam hjälpt till att utveckla via idébanken och Community.

Lättare att hitta rätt kund vid förskrivning

För att förenkla för  dig som använder Sesam LMN att skapa förskrivningar har vi förbättrat rullistan för förskrivande enhet genom att lista standardkunden överst. Rullistan är sedan tidigare sorterad i alfabetisk ordning på kundernas namn, och standardkunden har även kvar sin vanliga plats i den ordningen.

Nya kolumner i tillgänglighetsanalysen

Vi har lagt till två nya kolumner i funktionen ”Tillgänglighetsanalys” för att göra det enklare att följa upp och åtgärda varningar som gäller inköpsorder.

Lagerplatsetiketter

För att underlätta för dig som arbetar på lagret har vi lagt till möjligheten att skriva ut lagerplatsetiketter. Nu kan du söka efter liggplatser på ett specifikt lager och det finns flera olika format tillgängliga, med streckkod eller QR-kod.

Leveranspåminnelser till egen e-postadress

Vi har infört ett nytt fält för leverantörer där man kan ange en e-postadress som ska användas specifikt för leveranspåminnelser. Till leveransuppgifterna på inköpsorder hämtas leverantörens e-postadress som alltid från angiven leverans- eller partsadress.

Mest populära

  • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

    Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.

  • Beräkna dygnsvila i realtid

    Från 1 oktober 2023 gäller nya regler kring vilotid för medarbetare i kommuner och regioner. Hur kan du möta de nya kraven på bästa sätt? Vi frågade Jerker Wall, produktmarknadsansvarig för schema- och bemanningssystemet Medvind WFM.