Tillbaka till huvudmeny

Hälsoprojektet som ökar välmåendet, stärker teamkänslan och ger tillbaka till samhället

Har du svårt att själv motivera dig till träning dessa dagar? Det börjar bli mörkt, badsäsongen känns extremt avlägsen och en god bulle framför en mysig serie känns betydligt mer lockande. Vi har nog alla varit där!

Tänk då om du genom din arbetsgivare fick möjlighet att vara med i ett hälsoprojekt där du samtidigt som du gör dig själv en tjänst genom träning, även samlar in pengar till ett välgörande ändamål som du själv är med och väljer. Hade inte du blivit mer motiverad då? 

Ett av våra bolag, Visma Software AB är i skrivande stund högst aktiva med just ett gemensamt hälso-och CSR-projekt.

Anna Bouka, HR-chef på Visma Software berättar att syftet med projektet egentligen handlar om tre delar:

  • Bidra till ökat välmående hos deras medarbetare med hjälp av hälsofrämjande aktiviteter 
  • Stärka teamkänslan internt
  • Ge tillbaka till samhället, i det här fallet ett bidrag till Barncancerfonden

Upplägget är enkelt men genialt. Inledningsvis fick medarbetarna skatta sin hälsostatus genom några frågor. Dessa svar har sedan legat till grund för hur många poäng personen i fråga får för en viss typ av aktivitet. Det här gör att alla ges samma möjlighet i insamlingen av poäng. Poängen genererar sedan pengar till insamlingen. Aktiviteterna registreras via en app/webb där du kan heja på kollegor, lägga upp bilder och även se fun facts om exempelvis hur många genomförda marathons bolagets träning kan jämföras med, eller hur många visningar av Star Wars, antalet träningstimmar motsvarar.

Projektet är helt teambaserat och varje individ kan endast samla in ett visst antal poäng per dag som teamet kan tillgodoräkna sig. Du kan därför inte förlita dig på att en eller ett fåtal i ditt team gör jobbet, alla måste bidra för att målen ska uppnås! 

– Det här hälso- och CSR-projektet har verkligen varit lyckat! Lagandan har stärkts både på bolags- och teamnivå hos oss. Projektet har bidragit till att vi har fått in mer fysisk aktivitet i vår vardag och att vi har en gemensam aktivitet som förenar oss nu när vi arbetar på distans. Att vi har lyckats motivera medarbetare av olika skäl, antingen för den fysiska utmaningen, insamlingen till Barncancerfonden eller lagandan är oerhört glädjande, säger HR chef Anna Bouka.

På fredag avslutas det här projektet och vi hejar på Visma Software in i det sista! #Vismabettertogeheter

Vill du veta mer om hur det är att arbeta på Visma? Kika in på #Vismasverige på Instagram