Tillbaka till huvudmeny

Fyra tips på hur du kan hantera vab

”Vabruari” är hostande barn och kvartalsrapporter. Men lugn, passa på att göra dina reseräkningar, snabbt och smidigt med Visma.net Expense.

Nu är årets värsta månad för oss småbarnsföräldrar över och jag hoppas du har klarat dig bra genom ”vabruari”.

Som om inte rinniga näsor och hostande barn är nog så brukar februari dessutom innehålla både sportlov och kvartals- och helårsrapporter. Mycket ska hinnas med på årets kortaste månad.

Men hur ska du då göra när de ringer från skolan och säger att ditt barn är sjukt? Ta med barnet till jobbet? Nej, kollegorna studsar nog inte av glädje. Du tar istället med datorn hem och hoppas på att hinna jobba medan barnet plöjer igenom Netflix barnavdelning på surfplattan.

Effektivisera din dag

Men lugn, det finns saker som förenklar. Här kommer fyra tips, på hur du kan få dagen mer effektiv, vare sig du vabbar eller inte. Några från Försäkringskassan och några från flera års vabberfarenhet. Håll till godo.

 1. Kanske kan du dela upp vabbdagarna mellan dig och annan vuxen?
 2. ”Vobba”. Det går att arbeta och ta hand om ett sjukt barn men du kan inte ta ut ersättning från Försäkringskassan för de timmar du arbetar och får lön från din arbetsgivare.
 3. Passa på att göra din reseräkning och redovisa dina utlägg medan du tar hand om barnet.
 4. Be en kollega täcka upp för dig. Glöm inte att visa din uppskattning bara. Bjud på lunch när du är tillbaka. Det får du igen sedan.

Sedan är ju faktiskt Netflix barnavdelning rätt bra. Passa på att se en riktigt bra animerad film med ditt barn. Själv rekommenderar jag Kung Fu Panda och Röjar Ralf.

Vill du veta mer om våra smarta lösningar som förenklar hanteringen av reseräkningar? Ta en titt på Visma.net Expense.

Har du fler tips är du mer än välkommen att dela med dig av dem i kommentarsfältet nedan.

Mest populära

 • Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare

  Tips för en lyckad digital AW

  I oktober har det gått 200 dagar sedan flytten till hemmakontoren i mars. Innan corona var After Work en vanlig aktivitet för att skapa trivsel på jobbet. Så vad krävs för att få till en lyckad digital AW, nu när kollegorna är utspridda? 

 • Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona

  Julklappar till anställda i coronatider

  I år när många sitter utspridda på hemmakontoren kan det bli extra svettigt för arbetsgivarens tomte. Samtidigt har tomten möjlighet att vara extra generös, utan att riskera skattekonsekvenser för mottagaren.

 • Pandemin påverkar möjligheten till lönepraktik

  Varje år börjar omkring 700 studenter en yrkesutbildning inom lön. Att lära i skarpt läge har stort pedagogiskt värde och en del av utbildningen är därför förlagd ute i arbetslivet. Just nu missar dock många studenter den chansen på grund av covid 19.