Tillbaka till huvudmeny

Fyra tips på hur du kan hantera vab

”Vabruari” är hostande barn och kvartalsrapporter. Men lugn, passa på att göra dina reseräkningar, snabbt och smidigt med Visma.net Expense.

Nu är årets värsta månad för oss småbarnsföräldrar över och jag hoppas du har klarat dig bra genom ”vabruari”.

Som om inte rinniga näsor och hostande barn är nog så brukar februari dessutom innehålla både sportlov och kvartals- och helårsrapporter. Mycket ska hinnas med på årets kortaste månad.

Men hur ska du då göra när de ringer från skolan och säger att ditt barn är sjukt? Ta med barnet till jobbet? Nej, kollegorna studsar nog inte av glädje. Du tar istället med datorn hem och hoppas på att hinna jobba medan barnet plöjer igenom Netflix barnavdelning på surfplattan.

Effektivisera din dag

Men lugn, det finns saker som förenklar. Här kommer fyra tips, på hur du kan få dagen mer effektiv, vare sig du vabbar eller inte. Några från Försäkringskassan och några från flera års vabberfarenhet. Håll till godo.

 1. Kanske kan du dela upp vabbdagarna mellan dig och annan vuxen?
 2. ”Vobba”. Det går att arbeta och ta hand om ett sjukt barn men du kan inte ta ut ersättning från Försäkringskassan för de timmar du arbetar och får lön från din arbetsgivare.
 3. Passa på att göra din reseräkning och redovisa dina utlägg medan du tar hand om barnet.
 4. Be en kollega täcka upp för dig. Glöm inte att visa din uppskattning bara. Bjud på lunch när du är tillbaka. Det får du igen sedan.

Sedan är ju faktiskt Netflix barnavdelning rätt bra. Passa på att se en riktigt bra animerad film med ditt barn. Själv rekommenderar jag Kung Fu Panda och Röjar Ralf.

Vill du veta mer om våra smarta lösningar som förenklar hanteringen av reseräkningar? Ta en titt på Visma.net Expense.

Har du fler tips är du mer än välkommen att dela med dig av dem i kommentarsfältet nedan.

Mest populära

 • Julklapp, julbord eller julfest?

  Efter förra årets generösa möjlighet till arbetsgivarjulklapp är vi tillbaka i mer normala gåvovärden igen. Världen är orolig, klimatet hotat, elpriser som skjuter i höjden, stigande räntor och pengar som räcker till allt mindre. Vad får julklappen du ger dina anställda kosta i år och vilka är reglerna kring julbordet?

 • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

  När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

 • Nya pensionsåldrar från 2023

  Från och med år 2023 gäller nya pensionsåldrar som styr när du tidigast kan ta ut din allmänna pension. Även garantipension, inkomstpensionstillägg och bostadstillägg omfattas av de nya reglerna.