Tillbaka till huvudmeny

Första tävlingen avklarad!

Burch Gürlers träningsupplägg inför Ylläs-Levi tangerar en elitsatsning. I helgen passerade han mållinjen i sitt första långlopp och därmed flyttade han upp ett startled inför nästa utmaning som är Vasaloppet.

Burch Gürler tränar hårt inför Ylläs-Levi
Burch Gürler tränar hårt inför Ylläs-Levi

Ok Ylläs-Levi hur klarar jag av det ?

Att bara träna och träna räcker inte för mig, jag behöver även erhålla tävlingserfarenhet. En del av den stora utmaningen med loppet i Ylläs-Levi är att det går under en slags tävlingsform. Det är på riktigt! Tävlingsnerver. Upplevelsen. Hur fungerar jag under press etc? De tankarna och känslorna behöver jag ha koll på innan 14 april.

Så vad gör jag?

Lindmansloppet - check!

Jo, jag anmäler mig till Vasaloppet och ett seedningslopp.  Lindmansloppet på 42 km är avklarat på tiden 3h 22min. Jag har med det flyttat upp ett startled inför Vasaloppet.

Resultatet går att hitta här:

http://www.marathon.se/racetimer?v=/sv/race/show/3975%3Flayout%3Dmarathon

Bara att söka på mitt efternamn ”Gürler” om du vill se varvtider och placering.

Lärdomar jag tar med mig

Bland annat har jag lärt mig att ta det lite lugnare i starten och att efter några kilometer börja ta rygg på åkare som är lite snabbare än jag själv. Men framför allt så vet jag nu att jag behöver ett vätskebälte då det inte var fördelaktigt för mig att vara beroende av vätskekontrollen vid start och mål. En annan rolig detalj är att om jag inte hade haft min pulsklocka som mäter tillryggalagd sträcka, hade jag inte kunna avgöra när det var dags för mig att åka in i mål. Detta eftersom att det inte var ett a till b-lopp, utan ett varv var 4,2 km. Länk till bild/film från Lindmansloppet nedan:

https://drive.google.com/file/d/1w9hRbv2W37U-6WoDheIys_4fhP6xZ6uO/view?usp=sharing

Nu är det inte långt kvar till Vasaloppet ! Jag kommer hinna med 10 pass samt ladda på ordentligt med kolhydrater. Mitt andra blogginlägg tänkte jag kasta upp direkt efter Vasaloppet. Ses då!
Och btw – vill passa på att tacka min familj, vänner och kollegor som stöttar mig, TACK ni finns i mitt hjärta!


// Burch 

 

För andra året i rad erbjuds två anställda på Visma ett professionellt träningsupplägg med målet att skida 67 km i finska Ylläs-Levi, säsongens sista lopp i långloppscupen Visma Ski Classics.

https://www.visma.se/blogg/vismas-svenska-hopp-yllas-levi/

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.