Tillbaka till huvudmeny

Första projektet som Management Trainee

Första dagen i min nya roll som Management Trainee var fylld av förväntan! Jag resten från Stockholm dagen innan, efter två månader av ingenting var hjärnan utvilad och redo att sättas i arbete. Frågorna började komma; Vilka kommer de andra traineerna att vara? Vad kommer mitt första projekt att handla om? Och vad i hela friden betyder EBITDA?!

Första dagen i min nya roll som Management Trainee var fylld av förväntan! Jag reste från Stockholm dagen innan, efter två månader av ingenting var hjärnan utvilad och redo att sättas i arbete. Frågorna började komma; Vilka kommer de andra traineerna att vara? Vad kommer mitt första projekt att handla om? Och vad i hela friden betyder EBITDA?

Mitt allra första projekt var både tryggt och utmanade. Uppgiften kändes inledningsvis väldigt tydlig och enkel: “Automatisera skapandet av incidentrapporter”. Det handlade väl egentligen bara om att samla in uppgifter från ett ställe, strukturera det och därefter strukturerat överföra dessa till ett annat ställe…eller? Oj så fel jag hade! Naturligtvis var inget så enkelt när jag väl satte mig in i problemet eftersom människors önskan och tankar förändras längs vägen. Vad projektägaren till en början efterfrågade blev snabbt historia och jag fick lära mig vad agilt arbete verkligen innebar!  

Att arbeta agilt kan vissa dagar kännas ineffektivt. När du under två dagar har suttit med en kod som dag tre visar sig vara helt oanvändbar. Men misströsta inte, för du utvecklas hela tiden. Du lär dig med tiden vilka frågor du ska ställa och hur du ska använda den kunskap du samlat på dig under dina studier. Kom ihåg också att du har stöd runt dig. Under hela mitt första projekt hade jag min projektägare Erik vid min sida. Erik lärde mig .Net, Tableau och vikten av att äta ost varje fredagsmorgon! I slutändan kommer du också inse att det här med att arbeta agilt ändå är rätt bra och att det är bästa sättet för att leverera ett resultat av högsta värde.

Under min första tid i Oslo lyckades jag tillsammans med Erik ta fram en rapport om tillgängligheten för vissa specifika Visma-tjänster. Jag utvecklade en knapp för att automatisera skapandet av incidentrapporter och en databas modellerad för att underlätta framtida analyser. Mina första två månader som Management Trainee levde verkligen upp till mina förväntningar. Jag fick skriva kod, jag fick ta fram en kravlista och säkerställa att denna verkligen följs upp, och jag fick uppleva hur det är att på riktigt arbeta i en avdelning med produktutveckling.  Men en sak jag nog aldrig kommer få grepp om är vad EBITDA verkligen betyder!

Vill du se mer av Vismas traineer? Missa inte att följa @vismatrainee på Instagram! 

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.