Tillbaka till huvudmeny

Förändring och nytt affärssystem, två nödvändiga ting

Vill ni fortsätta utveckla, förändra och förbättra er verksamhet? Då är förändring inte bara viktigt utan nödvändigt. Ta del av de råd jag ofta ger till kunder.

Förändring är nödvändigt, står ni inför byte av affärssystem så läs mina tips

Om du och dina kollegor står inför att byta affärssystem tycker jag att du ska läsa mina råd som jag ofta ger till kunder jag är i kontakt med. Men jag tänkte också förklara varför förändring inte bara är viktigt utan nödvändigt.

Förändring är nödvändigt

För att du och ditt företag ska utvecklas måste ni tillsammans våga tänka om och förändra. För du minns väl NO-lektionerna i skolan där Darwins teori präntades in i huvudet? Det är inte den som är starkast som kommer att överleva, utan det är den som anpassar sig till förändring bäst.

Så se till att du först och främst börjar omfamna förändring. Alla förändringar behöver inte vara drastiska och stora, utan det som gör förändringar bra är om de är konstant närvarande. Lite här och lite där, hela tiden.

Som min fru brukar säga till mig, eftersom jag är den som oftast stretar emot hemma: ”Svälj inte hela elefanten på en gång!”. Dela upp förändringen i etapper, och vinn mark bit för bit. Det har fått mig att leva i förändringar, och nu kan jag inte tänka mig något annat.

Nytt affärssystem behöver inte vara skrämmande

Till poängen. Du står inför behovet av nya affärsverktyg och affärssystem för att kunna fortsätta utveckla, förändra och förbättra er verksamhet. Läs mina råd på och ta med dem på vägen för att underlätta detta arbete:

  • Definiera en tydlig målsättning och ett syfte som påminner om varför förändringen ska ske och vad ni vill uppnå. Detta kan vara skönt att ha på vägen, ifall det börjar kännas tungt.
  • Låt dina anställda och kollegor vara delaktiga. Se allt ifrån olika perspektiv och få fram de viktigaste kraven. Informera dem löpande, och tidigt, om vad som händer och använd här syftet och målsättningen för att få alla ombord på resan.
  • Se till att ha ledningens uttalade stöd, och använd förändringar som verktyget för att arbeta mot ert företags vision.
  • Följ rådet från min fru: Svälj inte hela elefanten på en gång! Ha en långsiktig plan som innefattar många små förändringar på vägen. Var agil, lyssna på era kunders krav och anställdas behov. Då kommer ni att växa i och anpassa er till den ständigt föränderliga värld vi lever i.

Sist men inte minst, innan du påbörjar ett byte av affärssystem, var noggrann med valet. Kanske är det dags att gå över till molnet för att följa utvecklingen? Ladda hem vår guide och läs om fördelarna.

Hämta vår molnguide