Tillbaka till huvudmeny

Exjobb på Visma -Möt KTH-studenten Tobias Johnsson

KTH studenten Tobias Johansson har skrivit sitt exjobb här på Visma. Läs om Tobias projekt, hur han upplevt tiden på Visma och om hans roligaste minne!

Namn: Tobias Johansson
Studerar:
Civilingenjör i Informationsteknik med inriktning programvaruteknik för distribuerade system, KTH
Roll på Visma:
Exjobb på Visma Labs

Hur kom du i kontakt med visma?

Jag kom i kontakt med Visma av en slump då min kompis som också skriver exjobb på Visma träffade er på en arbetsmarknadsdag. Han fick ett gott intryck och vi båda skickade in en förfrågan om exjobb som landade i rätta händer. Vi hörde givetvis av oss till flera bolag, men ni var seriösa och snabba i er återkoppling och vi båda fick ett gott intryck av både organisationen och människorna vi träffade, så det blev en bra match!

Berätta om ditt projekt, vad har du fått göra under ditt exjobb?

Jag har jobbat hos Visma Labs som är ett utvecklingsbolag inom Visma-koncernen. Där har jag suttit med Proceedo-systemet som b.la erbjuder en enkel hantering av fakturor åt företag. Min uppgift har varit att se över om det går att reducera processtiden för systemets fakturahantering och om man kan tillhandahålla mer flexibilitet i hanteringen av fakturorna. Jag har undersökt olika meddelandeorienterade middlewares, som har testats och implementerats som en lösning i Proceedo-systemet. Det har varit som ett “proof of concept” för att se vilka fördelar vi kan få ut av det, och hur det kan vidareutvecklas framöver.

Hur har det varit att komma in som exjobbare på Visma?

Det har varit väldigt bra! Jag har haft öppna människor runt mig som gärna hjälp till och svarat på mina många frågor. Det har under våren fokuserats på flera större projekt på avdelningen där jag jobbat, men jag har trots det känt att jag har prioriterats. Jag har även fått väldigt bra stöttning och vägledning av min handledare. Vi har nästintill haft avstämning varje vecka och jag har kunnat vända mig till honom när jag stött på patrull.Trots det stora fokus som råder under arbetstimmarna har det bjudits in till luncher och fika-pauser så den sociala biten har också uppfyllts. 

Vad är ditt roligaste minne från din tid på Visma?

Vi har varje måndag och tisdag haft fika uppe på plan 8 som är ett gemensamt utrymme för alla på Visma. Första gången jag och min vän som också gör exjobb på Visma skulle vara med på tisdagsfikat gick vi upp på våningsplanet och såg att det var uppdukat med tårtor och att det hölls någon form av tacktal. Vi tog för oss av tårtan och fick en del nyfikna blickar. Vi stod där, lyssnade på talen och åt tårta men kände inte igen någon. Konstigt tänkte vi men vi är ju ändå nya och Visma är stora så det kanske inte är så märkligt att vi inte träffat alla än. Sen vänder vi oss om och ser då att hela vårt gäng sitter i andra änden av rummet och har fika. Vi förstod då att vi gått helt fel och hamnat på en avtackningsfika….vi tackade för tårtan och gick lite småskrattande vidare till vårt gäng!  Så kan det gå när man är ny och inte har helt koll på alla sina kollegor, men det var en god tårta!

Har du några tips på vad man ska tänka på inför sitt exjobb?

Var noga med att från start hitta problemområden som du kan konkretisera. Gör du det kommer det vara mycket enklare att bygga på din frågeställning och faktiskt kunna komma fram till ett resultat. Ett tips är också att ställa så mycket frågor du bara kan inledningsvis och ta emot hjälp. Ju mer du frågar och ju mer hjälp du tar desto snabbare kommer du kunna sätta dig in i projektet och nå fram till resultatet. Frågar du inte i början kommer även företaget att förvänta sig att du kan saker längre fram. Se även till att vara med under fikapauser och luncher med kollegor, det gör att du får värdefulla kontakter som kan komma att vara användbara i framtiden.

Vill du också göra ditt exjobb på Visma? skicka in en spontanansökan till [email protected]

Mest populära