Tillbaka till huvudmeny

Ett tvärt karriärbyte ledde till Visma – möt Susanne

Susanne vågade byta karriär – från tillverkning till försäljning. Idag trivs hos som fisken i vattnet i rollen som säljare på Visma i Linköping.

karrirvismalinkping
karrirvismaslj

Namn: Susanne Carlsson

Roll på Visma: Säljare (började på Visma 2008)

Vad har du för tidigare bakgrund?
Jag började mitt yrkesliv på Farmek med att göra korv. Efter 11 år på Farmek gick jag vidare till Ericsson och började tillverka mobiltelefoner. Jag var skicklig på att göra både korv och mobiltelefoner men lockades ändå av att prova nya utmaningar. På mina barns förskola träffade jag en annan förälder som tipsade mig om ett säljobb på ett lokalt callcenter i Linköping. Jag kände att “det kan väl vara värt att testa?”, så jag sökte jobbet och fick det. Jag var sedan några år på två olika företag och arbetade med både försäljning och kundtjänst. Jag trivdes väldigt bra med just försäljningen. En dag vid morgonkaffet såg jag en annons i tidningen om att Visma sökte säljare och jag sökte direkt. Efter tre svettiga intervjuer fick jag jobbet och har sedan 2008 jobbat här med försäljning. Min vilja att nå mål och resultat gör att sälj passar mig bra.

vismalinkoping

Vad arbetar du med just nu?
Jag arbetar idag i SMB-teamet (innesälj) på Visma i Linköping. Mitt huvudfokus är försäljning av våra Opic-produkter men har även börjat arbeta en del med vårt system Tendsign. Med våra produkter inom bland annat upphandlingskoll och marknadskoll hjälper vi företag hitta affärsmöjligheter inom offentlig sektor. Mitt jobb är att se till att kunden får de upphandlingar de vill ha till sig samt vara ett stöd i deras utveckling framåt.

”Min vilja att nå mål och resultat gör att sälj passar mig bra”

Hur är det att jobba på Visma?
Vi är en stor familj som tar hand om varandra. Visma är ett bra företag som tar hand om sina anställda och ger möjlighet till utveckling om man vill. Det är roligt att få jobba inom en stor koncern med produkter som är marknadsledande inom vårt område. Det skapar en trygghet som säljare att få känna att man har ett starkt bolag och starka produkter i ryggen. Det blir lätt att få nöjda kunder.

Hur spenderar du helst dina lediga dagar?
Jag gillar att gå promenader med min hund och plocka svamp i skogen. Jag styrketränar för att må bra i kroppen. Umgås mycket med min syster (som kom till världen 4 minuter efter mig) och spenderar tid med barn och vänner gör jag också. Jag tillbringar dessutom en hel del av mitt liv i ishallen då jag har en son som satsar hårt på hockey.

Är du intresserad av att jobba på Visma?

På våra karriärsidor finns mer information om hur det är att jobba i Nordens ledande IT-koncern. Är du, precis som Susanne var, sugen på nya karriärvägar? Här hittar du alla våra lediga tjänster.

Mest populära