Tillbaka till huvudmeny

En sista hälsning från Vismas Summer Internship

En sommar går snabbt och nu har våra tre Interns avslutat Visma Summer Internship. Förra veckan höll våra Summer Interns sina slutpresentationer och efter det avslutades hela programmet med två dagar i Oslo. Tack Frida, Niclas och Sara för denna sommaren – ni har varit fantastiska!

Förra veckan gjorde våra Summer Interns sin sista dag på sina projekt, och det låter klyschigt, men vad tiden går fort när man har roligt! Sex veckor bara rusade i väg och under vår avslutning i Oslo fick vi lyssna på vad alla kommit fram till under sommaren och hur det gått i de olika projekten. Det var spännande att lyssna på vad de flesta upplevt för utmaningar och vad de tar med sig för erfarenheter efter att projekten nu är avslutade. För våra tre svenska Interns väntar olika utmaningar i höst och det ska bli kul att följa Frida på hennes utbytestermin i Hong Kong, Niclas arbete med sin examensuppsats och Sara och hennes engagemang i Armada. Jag hoppas att jag kommer möta dem på några av våra studentevent under året framöver.


Hela gänget samlade i Oslo.

Innan det var dags att säga hejdå för sommaren passade jag på att fråga Frida lite grann om hur sommaren varit:

Vad är ditt roligaste minne från sommaren?
Även fast projektarbetet har varit väldigt roligt och givande, måste jag ändå säga att jag framförallt kommer minnas allt det sociala runt omkring jobbet. På bara sex veckor har vi hunnit med så mycket – bland annat två resor till Olso, ett antal glasspauser på takterrassen, pingismatcher och AW:ar i form av Gröna Lund och Escape Room. Det har varit så roligt att lära känna alla! 

Hur skulle du beskriva företagskulturen på Visma?
Jag har fått intrycket av att det är en bra balans mellan nytta och nöje, vilket är något jag uppskattar mycket! Sedan skulle jag också säga att det är väldigt mycket frihet och man får lägga upp och bestämma över sina arbetsdagar helt själv, så länge man levererar och möter deadlines. Även det är ett upplägg som jag uppskattar väldigt mycket.

Kan du rekommendera Visma som arbetsplats för en student, om ja- varför?
Absolut, utan tvekan! Jag har haft en fantastisk sommar på Visma och lärt mig väldigt mycket samtidigt som jag har fått träffa riktigt härliga människor. Jag har fått känslan av att Visma verkligen är måna om sina anställda och att man får möjlighet att utvecklas i det arbete man tar del av. Så alla som har möjlighet borde absolut ta chansen och söka sig till Visma!


Tävlingsinriktat gäng på Quest Room.

För oss här på Visma känns det nu en smula tomt i korridorerna när våra tre glädjespridare har avslutat projekten och därför passade jag på att fråga en av våra Projektägare hur hon upplevt sommaren. Då Sara och Niclas projekt handlade om att utvärdera olika RPA-verktyg och göra en heltäckande analys kring vilket verktyg som kan användas för att täcka Vismas behov, berättar deras Projektägare att projektet haft stor betydelse och kommer ligga till grund för deras beslut om de ska ta in ett nytt RPA-verktyg. Alla projekt som genomförs under vårt Summer Internship är affärsnära projekt som har stor betydelse för organisationen och detta är något som verkligen kommer fram när man pratar med våra Projektägare. Alla är överens om att de nya synsätten och tankarna som våra hungriga Summer Interns tar med sig in i organisationen är ovärderliga.   

Så nu börjar vi komma till ett avslut. Tack för den här sommaren Frida, Niclas och Sara – Ni har varit fantastiska och det har varit så roligt att lära känna er! Nu ser vi fram emot en fullspäckad höst med massor av spännande events, föreläsningar och studentmässor. Inte att glömma så ska vi ju också rekrytera nya studenter till 2020 års Summer Internship, men den processen drar först igång efter nyår så håll utkik då så att ni inte missar några viktiga deadlines!


Våra Summer Interns från Sverige, Finland och Danmark utanför operahuset i Oslo.