Tillbaka till huvudmeny

Efterfrågad Sesam-app digitaliserar arbetsordrar

Under förra året utvecklades och testades appen S2 Tjänster i Sesam tillsammans med utvalda kunder. Appen hjälper dig att få en helt digitaliserad arbetsorder och minimerar pappersarbete vid exempelvis en felanmälan.

I version 2023.2 av Sesam som lanseras den 1 juni kan samtliga användare ta del av appen S2 Tjänster.

– Tillsammans med er som använder Sesam har vi identifierat och prioriterat olika funktioner vi behöver i appen. Nu kan man se mottagarens adress i appen, samt ändra lager på materialrad. Vi har även gjort justeringar som gör appen mer användarvänlig och snygg. Det finns såklart fler kritiska saker som vi hoppas kunna lösa framöver, säger Jonathan Svedelius, produktspecialist på Sesam. 

Istället för att skriva ut dina arbetsordrar på morgonen kan du se och arbeta med dem i appen.

– Med S2 Tjänster slipper du skriva ut arbetsordern på papper. Du får all info och uppdateringar i realtid, vilket gör det väldigt tillgängligt, förklarar Jonathan Svedelius. 

En viktig förbättring är att du nu kan göra ditt materialuttag direkt i appen från valfritt lager, som till exempel kan vara din egen tjänstebil. 

– Detta är guld värt eftersom du slipper vänta med ett uttag tills du kommit tillbaka till jobbet. Det är lätt att missa saker man ska göra i slutet av dagen, speciellt om man har varit runt hos flera mottagare, säger Jonathan Svedelius.

Mest populära