Tillbaka till huvudmeny

Effektivitetstips #9 Communitys

Effektivare informationsdelning med communitys. Använd dina system effektivare genom att utbyta kunskap och tips via ett användarcommunity. Eller använd ett community internt på ditt företaget för effektivare internkommunikation.

Effektivitetstips nummer 9 - Communitys.

Community – användare delar kunskap.

Säkert använder du flera system och program varje arbetsdag. Ibland kanske det känns som att du inte får ut det mesta av systemet och önskar att du inte var ensam om dina frågor och funderingar? Det kanske du inte är heller. Visma liksom många andra systemleverantörer har communitys för flera av sina produkter. Ett community är ett perfekt sätt att få tips på uppdateringar och smarta funktioner, läsa sig till hur andra användare löst problem och gör arbetsuppgifter lättare och smidigare.

Genom att använda dina system på ett effektivare sätt kan du effektivisera sättet du arbetar på.

Communitys kan vara ett effektivt verktyg för att öka effektiviteten. Bild: Freepik
Communitys kan vara ett effektivt verktyg för att öka effektiviteten. Bild: Freepik

Interna communitys som informationskälla

Hur ser informationsspridningen ut på ditt företag? Interninformation och internkommunikation är viktiga verktyg för att alla medarbetare ska känna att de är en del av företaget, inte bara jobbar på företaget. Det finns flera communitys för internkommunikation på företag. Ta till exempel Yammer, det är ett enkelt, roligt och smidigt sätt att dela med sig av information som rör hela företaget.

Sitter era medarbetar utspridda på flera orter? Eller har ni många konsulter som är ute hos kunder? Då är ett internt community kanske det perfekta substitut till på-plats-möten. Ni behöver inte hitta och avsätta tid i kalendern och inte heller krångla med mötesförfrågningar och mailgrupper.

Dela information till alla, smidigt och direkt.

Har du några tips på communitys? Kommentera gärna.

Mest populära

  • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

    Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.

  • Beräkna dygnsvila i realtid

    Från 1 oktober 2023 gäller nya regler kring vilotid för medarbetare i kommuner och regioner. Hur kan du möta de nya kraven på bästa sätt? Vi frågade Jerker Wall, produktmarknadsansvarig för schema- och bemanningssystemet Medvind WFM.