Tillbaka till huvudmeny

Effektivitetstips #7 – Så hanterar du surdegarna

Nackdelen med att skjuta upp saker är att de blir en tyngre och tyngre last längst vägen. Ta tag i surdegarna direkt, innan de blir surdegar.

Effektivitetstips nummer 7 - Så hanterar du surdegarna. Bild: Freepik

Du vet hur det är. Den där tråkiga, svåra uppgiften som du vet att du borde göra men energin räcker liksom inte till. Detta är speciellt jobbigt då de börjar gro till surdegar som man hela tiden vill skjuta upp, för istället ägna sig åt de små arbetsuppgifterna som går snabbt att beta av.

Nackdelen med att skjuta upp saker är att de blir en tyngre och tyngre last längs vägen. ”Lämna inte dagens arbete till morgondagen” stämmer ofta, för i morgon kommer det ännu mer. Likabra att ta tag i saken. Här kommer tips som jag brukar göra för att ta tag i dessa surdegar.

surdeg
Ta tag i uppgifterna direkt – innan de blir till surdegar.

Ta tag i surdegarna direkt

Varför inte vända på det? Börja dagen med en god kopp kaffe vid skrivbordet, lite bra kom-igång-musik om det behövs, sträck på dig rejält en gång och tänk sedan ”nu kör vi!”.

När du sedan är klar med den arbetsuppgiften så kommer det att kännas mycket bättre. Fokus blir skärpt, arbetsglädjen större och andra enkla arbetsuppgifter känns nu ännu enklare än vad de redan var från början. Framför allt blir du dessutom en gladare kollega!

Mest populära

  • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

    Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.