Tillbaka till huvudmeny

Effektivitetstips #4 – Lyssna på podcast

Frukostseminarier kanske inte alltid är mest effektivt, få information och inspiration av en Podcast.

Effektivitetstips nummer 4 - lyssna på podcast. Bild: Freepik

Att lära sig nya saker genom inspiration ligger högt upp på mångas önskelista. Men ibland räcker inte tiden till och det där frukostseminariet som du ville gå på passade inte riktigt in med din planering. Då kan en podcast vara ett bra alternativ.

En podcast (poddsändning, podradio eller pod) är ett enkelt sätt att prenumerera på ljud- eller videofiler via nätet. Via ett program eller en app väljer du vad du vill lyssna på, sen får du nya avsnitt löpande.

Så lyssnar du på podcast

Du kan lyssna via en dator, smartphone eller läsplatta. Du laddar antingen ner podden till din enhet, eller streamar den. Om du laddar ner kan du alltid lyssna på avsnittet, men om du streamar krävs en konstant internetuppkoppling.

Program för att lyssna på Podcast har du förmodligen redan i din smartphone men om du vill testa andra program än den förvalda kan du besöka Google Play eller Itunes. När du väl har valt det program som ska spela upp dina podcasts så kan du välja i arkivet eller liknande vilket eller vilka program och avsnitt du vill lyssna på.

Vill du göra din egna podcast har Internetworld publicerat en bra artikel hur du går tillväga.

Tips på bra podcast som inspirerar och utvecklar

Denna lista går ju att göra evighetslång och du är mer än välkommen att ge tips i kommentarsfältet nedan. Men här är några bra poddar om företagande att börja med:

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Det här innebär nya LAS för offentlig sektor

    Nyligen lade regeringen en proposition på en lagförändring rörande arbetsrätten, kallat nya LAS. Den nya lagen förväntas träda i kraft den 30 juni 2022 och börja tillämpas den 1 oktober 2022.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.