Tillbaka till huvudmeny

Effektivitetstips #24 – Bli lika effektiv som jultomten

Hela den här bloggserien har vi skrivit och tipsat om hur du kan bli effektivare. Vi har i 24 inlägg blandat citat från duktiga människor som har sagt kloka saker med egna erfarenheter och spaningar. Men det finns en person som verkligen är effektivitet personifierad – jultomten!

Effektivitetstips nummer 24 - Bli lika effektiv som tomten. Bild: Freepik

Jultomten har förmodligen det mest utmanande jobbet i världen, då vill det till att han är effektiv. Hur ska han annars kunna tillverka alla julklappar till alla barn. Och inte minst dela ut alla klapparna under två dagar.

Och effektivitet lönar sig. Varumärkesanalysföretaget Brand Finance har undersökt hur mycket jultomtens varumärke är värt. Resultatet? Tomten är värd mycket mer än varumärkena som ligger i hans säck.
Värderingen gjordes under 2013 och Brand Finance landade på att det totala värdet av tomtens varumärke var 1,6 biljoner dollar. Det kan jämföras med Apple vars varumärke 2013 värderades till 87,3 miljarder dollar.

Med det hoppas vi som har skrivit alla dessa inlägg att du ska få en effektiv och trevlig jul!

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.