Tillbaka till huvudmeny

Effektivitetstips #24 – Bli lika effektiv som jultomten

Hela den här bloggserien har vi skrivit och tipsat om hur du kan bli effektivare. Vi har i 24 inlägg blandat citat från duktiga människor som har sagt kloka saker med egna erfarenheter och spaningar. Men det finns en person som verkligen är effektivitet personifierad – jultomten!

Effektivitetstips nummer 24 - Bli lika effektiv som tomten. Bild: Freepik

Jultomten har förmodligen det mest utmanande jobbet i världen, då vill det till att han är effektiv. Hur ska han annars kunna tillverka alla julklappar till alla barn. Och inte minst dela ut alla klapparna under två dagar.

Och effektivitet lönar sig. Varumärkesanalysföretaget Brand Finance har undersökt hur mycket jultomtens varumärke är värt. Resultatet? Tomten är värd mycket mer än varumärkena som ligger i hans säck.
Värderingen gjordes under 2013 och Brand Finance landade på att det totala värdet av tomtens varumärke var 1,6 biljoner dollar. Det kan jämföras med Apple vars varumärke 2013 värderades till 87,3 miljarder dollar.

Med det hoppas vi som har skrivit alla dessa inlägg att du ska få en effektiv och trevlig jul!

Mest populära

  • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

    Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.