Tillbaka till huvudmeny

Effektivitetstips #1 – Bättre lokalkännedom med teknik

Använd tiden mer effektivt. Nu behöver du aldrig mer åka fel eller för långt i Stockholms kollektivtrafik.

Effektivitetstips nummer 1 - bättre lokalkännedom med teknik. Bild: Freepik

Att vi på Visma tar fram ekonomi- och affärssystem som effektiviserar din vardag känner du säkert till vid det här laget. Allt från automatiska processer till att utveckla tekniken med användaren, det vill säga du, i fokus. Men nu tänkte vi tipsa om andra saker som kan effektivisera din vardag. Och vi gör det i form av en julkalender. Så idag sparkar vi gång med effektivitetstips nummer ett. Håll till godo.

Jag tillhör de som åker med kommunala transportmedel till och från jobbet. I mitt fall både buss och tunnelbana. Du som åkt tunnelbana i Stockholm vet att från centralen och utåt så går det flera linjer som dessutom delar sig efter ett par stationer. Det kan skapa lite problem för “face down generationen” som tillbringar sin resetid genom att titta i telefonen. Och det är tyvärr inte allt för sällan som jag själv upptäckt att jag åkt för långt på fel linje.

Detta blir jag allt för ofta hånad för i min omgivning men jag bjuder också på det eftersom jag dokumenterar stationen med en kommentar i Sociala medier.

Använd befintlig teknik för bättre lokalkännedom

Ladda ner den utmärkta appen IFTTT (If This Then That) där du kan bygga egna “recept” som triggar igång baserat på dina angivelser.

Jag byggde receptet att om jag befinner mig vid en specifik geografisk plats, i detta fall Liljeholmens tunnelbana, så får jag en notis i telefonen med frågan “Är jag på rätt tåg”.

Effektivisera ditt resande

Sedan dess har jag aldrig åkt för långt på fel linje.

Du kan även bygga recept som t.ex. ger dig realtidsnotifiering om någon nämner ditt företag eller dig på sociala medier. Tänk att kunna svara en person på Twitter som nämnt ditt företag inom en minut. Det är kundvård.
Om du redan använder IFTTT eller andra appar och vill dela med dig av ett bra effektivitetstips, använd gärna kommentarsfunktionen nedan.

Mest populära