Tillbaka till huvudmeny

Effektiv resursallokering i projekt

Är total överblick möjligt? Med resursallokering direkt i projektplanen har du definitivt kommit en bra bit på vägen. Andreas tipsar och delar sina erfarenheter.

Effektiv resursallokering i projekt
Effektiv resursallokering i projekt

Dagligen träffar jag projektledare inom diverse olika branscher som alla strävar efter den totala överblicken av sina projekt. Man vill automatisera så mycket som möjligt. Något som nästan alla häpnas över varje gång jag demonstrerar vårt verktyg för projekthantering Visma.net Project Management är funktionen för resursallokering.

Projektledarens planering

Som projektledare har man många olika aspekter att ta in när man planerar ett projekt. Vem ska göra vad? Vem är tillgänglig? Vem har rätt kompetens för just denna arbetsfas? Med Visma.net Project Management ser du all denna information samlad i en och samma vy.

När du som projektledare startar ett nytt projekt ser du direkt vilka resurser som finns att tillgå och du kan enkelt sortera på #nyckelord för att filtrera fram rätt person baserat på exempelvis specifika kvalifikationer eller certifieringar.

Här ser du hur det kan se ut vid första anblick i systemet:

Resursallokera med nyckelord och filter

Resursallokering direkt i projektplanen

Visma Project Management underlättar uppsättningen av er projektplan. Bland annat genom möjligheten att kopiera tidigare utförda projekt eller använda sig av färdiga projektmallar. Väljer vi att kopiera ett tidigare projekt kan vi även använda oss av den tidigare planerade resursallokeringen om vi vill.

När vi adderar gruppmedlemmar till projektet kan vi direkt se vilka som kan och har möjlighet att jobba med projektet utan att behöva söka information någon annanstans. Har någon av medarbetarna semester inplanerad, exempelvis, ser vi detta direkt under planeringen i form av att personen är gulmarkerad under dem dagarna.

Resursallokering direkt i projektplanen

Vi visar och berättar gärna mer om hur ni kan använda Visma.net Project Management för planering och resursallokering.

Boka demo