Tillbaka till huvudmeny

Fixa kvittona och säg nej ibland – så blir arbetsdagen effektivare

Fyra av tio skulle vilja bli bättre på att avsäga sig extrauppgifter och säga nej. Nästan lika många skulle vilja bli bättre på att fokusera och prioritera, enligt en undersökning Visma gjort.

Bli mer effektiv på arbetsplatsen

Att bli effektiv på arbetsplatsen handlar i mångt och mycket om att ha bra verktyg som hjälp. Men nog kan vi även ändra på oss själva för att få mera gjort – även om det nog är svårare än att skaffa ett bra hjälpmedel.

Visst känner du igen dig i situationen där du trodde att du hade koll på dagen, men så kom chefen med det där extra som du inte kunde säga nej till, och så sprack tidsschemat. Eller när man sitter med en uppsjö arbetsuppgifter och funderar på varför just jag skulle göra detta, och varför just idag.

Fyra av tio skulle vilja bli bättre på att avsäga sig extrauppgifter och säga nej. Nästan lika många skulle vilja bli bättre på att fokusera och prioritera, 35 resp 29 %. Att delegera mer och planera bättre skulle en fjärdedel av oss vilja kunna. Det framgår av en undersökning som Visma gjort, med 124 svarande.

Kvittohantering är den uppgift som flest vill effektivisera. Drygt var femte person eller 22 % satte dessa papperslappar främst, och lika många ville ha en effektivare IT-drift. När Visma frågade vilka administrativa uppgifter man helst skulle vilja effektivisera på sin arbetsplats kom också tidrapportering, administration av avtal och reseräkning högt upp på önskelistan, med 18, 17 och 16 %.

Är du nyfiken på vilka verktyg som finns så hör med oss på Visma, det är sådant vi är experter på att lösa. Men handen på hjärtat, det där med att säga nej när jobbet hopar sig är ju inte lätt – vem kan tala om hur man gör det?

I vår OfficeHack eBook har vi samlat 10 enkla knep som gör din arbetsdag effektivare. Och roligare.

Ladda ner vår eBook

Mest populära

  • Agda PS – nästa generations lönesystem

    Det händer mycket runt lönesystemet Agda PS. Planen för Agda PS är exceptionellt spännande, både för befintliga kunder men också för nya. Jag har träffat Mikko Keinonen, Product Development Director på Visma Enterprise, för att ta reda på mer.

  • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

    Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.