Tillbaka till huvudmeny

Earth Hour en viktig symbolhandling

I en gemensam manifestation för att få världens ledare och oss själva att agera släcker vi än en gång lamporna under en timme den 26 mars.

Samtidigt som det pågår ett krig i Europa och en pandemi har vi stora klimatförändringar att ta hänsyn till. Det kräver krafttag och inte minst ett tydligt ledarskap. Men görs det tillräckligt idag och går det fort nog? I en rapport från FNs klimatpanel IPCC nu i februari slår man fast att så inte är fallet.

Våra politiker och makthavare behöver agera kraftfullt i många viktiga frågor. Oron för att klimatet hamnar i skuggan av risken för en eskalering av kriget i Ukraina är stor och befogad.

I en gemensam manifestation för att få världens ledare och oss själva att agera släcker vi än en gång lamporna under en timme. Sen starten 2007 är det en viktig symbolhandling. I år infaller Earth Hour lördagen den 26 mars, kl.20.30-21.30. 

Gör Earth Hour till din stund

Earth Hour kan vara så mycket mer än att bara släcka lamporna under en timme. Världsnaturfonden WWF tipsar om aktiviteter du kan göra själv eller tillsammans med familj och vänner. Känns extra viktigt just i år med tanke på oroligheterna i Europa. Att vi faktiskt gör någonting och gör det tillsammans.

  • Var utomhus
    Utforska dina naturnära områden. Med pannlampa på blir det extra spännande där ute. Våga ta ett skogsbad (innebär att vara i naturen med öppna sinnen men med kläderna på – googla för mer info). Eller varför inte övernatta med endast stjärnhimlen som tak. Med lite tur kan du se norrsken.
  • Bjud på spännande klimatvänliga snacks
    och låt barn och vuxna utforska sina smaklökar i mörker. Kvällens roligaste tävling.
  • Laga en klimatsmart Candle Light Dinner
    På WWFs webbsida hittar du en samling smarriga recept från kända kockar som kan inspirera till nya favoriter på middagsbordet.
  • Ring en vän som du inte har pratat med på länge.

Hur tänker vi på Visma om miljön?

Visma tillhandahåller produkter och tjänster som effektiviserar våra kunders verksamheter, processer och flöden inom flera områden. Som en positiv konsekvens av att administrativa flöden blir mer och mer digitala minskar pappersförbrukningen även hos våra kunder.

Våra konsulter arbetar sen långt innan pandemin nästan uteslutande uppkopplat mot kund. De tillfällen då vi måste resa väljer vi tåg istället för flyg eller fordon med lägre miljöpåverkan. Vi på Visma Enterprise arbetar utifrån Vismas övergripande miljöpolicy där det varje år genomförs kontroller, för att se att de satta miljömålen uppfylls. Här finns mer läsning från oss på Visma om vårt miljöarbete, om du vill.

Att gå över till en driftlösning av systemstödet kanske inte räddar världen men är absolut ett mer hållbart alternativ än ett lokalt installerat system. Det är en av anledningarna att våra lönesystem Agda PS och HR-plus liksom schemaläggnings- och bemanningssystemet Medvind numera endast säljs som SaaS (Software as a Service)

Läs mer om vad våra SaaS-tjänster kan göra för din verksamhet och miljön.