Tillbaka till huvudmeny

Digg vill göra det obligatorisk med e-faktura

Myndigheten för digital förvaltning, Digg, vill att regeringen undersöker förutsättningarna för att göra det obligatoriskt för offentlig förvaltning att använda e-faktura.

Digg vill att regeringen ger en särskild utredare i uppdrag att undersöka förutsättningarna att göra det obligatoriskt för både företag och den offentliga förvaltningen i Sverige att använda e-faktura. Därför har de skickat in en så kallad hemställan till regeringen, som även Bolagsverket och Skatteverket ställer sig bakom. Sedan tidigare finns ett lagkrav på obligatorisk e-faktura mellan statliga myndigheter. I sitt pressmeddelande menar Digg att det tar för lång tid att effektivisera dessa processer på frivillig basis.

“EU-kommissionen har lämnat ett förslag, VAT in the digital age (ViDA), om ändring av momsdirektivet. Om det antas så blir det obligatoriskt med e-faktura vid gränsöverskridande handel inom EU. Att då ha en nationell lösning som inte styr mot e-faktura är ineffektivt”, säger Anderz Petersson, specialist inom e-handel på Digg, i en artikel på myndighetens webbplats. 

Du som har Visma Affärslösningar kan få en helt digital fakturahantering med Visma AutoPay.

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.