Tillbaka till huvudmeny

Detta vill dina anställda INTE ha i julklapp

Det minst populära gåvan i företagets julklappssäck är prydnadssaker och den mest önskade klappen är ett gåvokort så att den anställde själv kan få välja sin present. Däremot önskar var femte anställd att företagets julklappspengar istället går till välgörenhet.

julklappslista

Vi frågade våra kunder vad de helst vill ha i julklapp av företaget, samt vad de absolut inte vill se när de öppnar sin klapp. Nästan 200 anställda fick säga sitt angående julklappar från företaget och det är tydligt vilket som är minst populärt att få i julklappen medan sakerna som är mest önskade är mer splittrat.

Här till höger ser du hela listan på vad du bör köpa, och vad du absolut ska låta bli att köpa till dina anställda.

Andra klappar som anses vara önskvärda är biobiljetter och presentkort, och mindre önskvärt är kläder med företagets logotyp.

Nästan hälften av företagen ger enbart kunder till sina anställda, medan var tredje ger till både kunder och anställda. Var tionde företag väljer att skänka pengar till välgörenhet istället för att ge klappar till anställda och kunder.

På Visma har vi valt att varje år både skänka pengar till välgörenhet och ge en klapp till anställda. I år skänker vi pengar till Rädda Barnen och vi anställda fick ett gåvokort och kunde själva välja vår julklapp.

God jul och gott nytt år!

Vi på Visma Advantage vill passa på att önska er en riktigt god jul och ett gott nytt år! Nästa år är vi tillbaka med nya förmånliga inköpsavtal, nya erbjudanden och mycket annat spännande.

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

  • Rade tog ett snedsteg upp i karriären

    På Visma är karriärvägarna oändliga, menar Rade Kocovski som snart kliver in i rollen som vd på Inyett – ett av Vismas bolagsförvärv under de senaste åren.