Tillbaka till huvudmeny

Därför valde Martin och Niklas Visma efter examen!

Tar du snart examen och är nyfiken på hur det är att jobba som systemutvecklare i nordens ledande IT-koncern? Läs vidare om hur Niklas och Martin, två av våra nyexade utvecklare har upplevt sin första tid på Visma och vilka projekt de har fått ta sig an.

Namn: Martin Frisk och Niklas Åkerlund

Roll på Visma: Systemutvecklare, började på Visma i augusti 2017

Vad var det med Visma som lockade er?

Martin har läst programmet Civilingenjör och Lärare på KTH med inriktning mot IKT. Han började sin karriär som lärare men insåg snart att han ville utmanas mer rent tekniskt. Martin som är från Växjö där Visma är stora kände sen innan till Visma vid namn. Han visste dock inte mer om Visma i sin helhet med det stora utbud av system och produkter vi erbjuder. ”När jag fick nys om att Visma sökte utvecklare läste jag på och fastande dels för storleken på koncernen. Det skapar goda utvecklingsmöjligheter och chansen att få arbeta nära erfarna kollegor” säger han.

Niklas, som är utbildad data- och systemvetare från Stockholms Universitet håller med Martin. Även han fick känslan av att det finns många karriärmöjligheter på Visma. ”Jag fick också ett bra intryck av ledarna och affärsområdescheferna från start. Det var även det en bidragande faktor till att jag blev än mer intresserad av att arbeta på just Visma. Att Visma också arbetar med ny teknik såsom Artificiell intelligens och Machine Learning var även det något som lockade mig”, säger Niklas.

Både Niklas och Martin är överens om att en stor fördel med att arbeta på Visma är att man ständigt får lära sig nya saker och implementera lösningar som gör skillnad för människors arbete. Niklas och Martin arbetar som IT-konsulter vilket innebär att de får möjlighet att möta kunder och arbeta fram kundanpassade lösningar. Trots att de arbetar som konsulter sitter de inhouse i team med andra utvecklare från bolaget. ”Det gör dels att man får variation i arbetet genom olika kundcase, men samtidigt känner samhörighet med företaget och har ett stabilt team att vända sig till” säger Niklas.

Hur skulle ni beskriva företagskulturen på Visma?

De är överens om att det var lätt att komma in i sina team och lära känna företaget och medarbetarna. ”Att det är en mix av människor och mångfald på Visma är ett plus och något vi båda anser viktigt på en arbetsplats”, menar Martin. Niklas berättar att det är en öppen miljö i kontorslandskapet där frågan är fri och utbytet mellan seniora och juniora kollegor är stor. ”Har man en fråga kan man ställa den och snabbt få svar från en mer erfaren kollega”. Han tillägger också att om du vill du arbeta i ett företag med ny teknik, där du blir sedd och uppmuntras till att komma med nya idéer, då ska du välja Visma. ”Att jag får arbeta med frihet under ansvar är även det något jag trivs mycket bra med. Min chef litar på mig och så länge jag levererar får jag styra min tid själv. Det gör det möjligt för mig att exempelvis träna mitt på dagen och istället ta igen arbetet senare på kvällen, vilket passar mig bra”, säger Niklas.

“Vill du arbeta i ett företag med ny teknik där du blir sedd och uppmuntras till att komma med nya idéer, då ska du välja Visma”

Vad har ni fått göra hittills på Visma?

”När vi började på Visma fick vi, tillsammans med nyexade från fem olika länder arbeta fram en applikation i HoloLens. HoloLens kan liknas vid stora glasögon som kan användas för att kombinera vad vi upplever i den verkliga världen, med virtuella element och hologram. I  det här fallet skapade vi en applikation där spelaren ska fånga så många bollar som möjligt under 54 sekunder och söka upp måltavlor att placera bollarna i. Allt sker ur ett verkligt perspektiv från rummet du faktiskt befinner dig i”, berättar Martin. ”HoloLensen har kommit att användas vid mässor och företagskvällar på Visma och har varit en mycket uppskattad aktivitet.  Att utforma applikationen i HoloLens var något ingen av oss tidigare gjort och i framkant när det kommer till teknik. Det var något alla i projektet uppskattade och en bra start på Visma”, berättar Niklas.

“Vårt första projekt när vi började på Visma var att utveckla en applikation i HoloLens, en ny teknik ingen av oss tidigare arbetat med”


Förutom det gemensamma projektet HoloLens arbetar Niklas och Martin i två separata IT-team på Visma med olika projektet parallellt. ”Jag har fått möjligheten att arbeta väldigt självständigt mot en av våra större kunder och fokuserat på backendutveckling i Java. Samtidigt har jag suttit i en 3rd-line support för en annan kund och arbetat med databaser och SQL-server”, berättar Martin. Niklas tar vid och berättar att han idag arbetat med webbutveckling i .Net och Episerver. ”Varje månad har mitt team nya releaser med varje enskild kund. Det är något jag tycker är spännande då jag ständigt får sätta mig in i olika uppgifter och problemlösningar”. Martin och Niklas avslutar med att säga att de ser fram emot en händelserik vår med nya utmaningar och samarbeten.

Är du intresserad av att jobba på Visma?

Här hittar du alla våra lediga tjänster. På våra karriärsidor kan du läsa mer om hur det är att arbeta i Nordens ledande IT-koncern.

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.