Tillbaka till huvudmeny

Daniel de Sousa – VD på Visma Opic nominerad till Chefgalan2013

Daniel de Sousa är VD för Visma Opic, ett av bolagen inom Vismakoncernen. Daniel de Sousa axlade VD-rollen redan vid 28 års ålder och har verkat i den rollen de senaste fyra åren. Vi på Visma är väldigt glada och stolta över att Daniel har blivit nominerad till Chefgalan2013 i kategorin Ung Chef.

Daniel de Sousa är VD för Visma Opic, ett av bolagen inom Vismakoncernen. Daniel de Sousa axlade VD-rollen redan vid 28 års ålder och har verkat i den rollen de senaste fyra åren.  Vi på Visma är väldigt glada och stolta över att Daniel har blivit nominerad till Chefgalan2013 i kategorin Ung Chef.

Den klassiska sportfrågan, hur känns det, Daniel, att vara nominerad till Chefgalan 2013?

Smickrande så klart. När man brinner för ledarskap är det skönt att få bekräftelse på att det man gör faktiskt uppskattas. Visma Opic har de senaste två åren genomgått stora förändringar. Vi har fusionerats med andra bolag och växt genom att vi förvärvat bolag. Trots dessa stora förändringar har vi lyckats upprätthålla en fantastisk kultur vilket gör mig väldigt stolt över både min insats men framförallt stolt över våra medarbetare.

Vad gör man som VD på Visma?

Min bild av min VD-roll är att det handlar mycket om samordning, att styra våra resurser mot ett gemensamt mål. Jag tror att det som utmärker mig som VD är att jag är en visionär och kan peka ut färdriktningen. Som VD behöver man våga gå först.

Vad är det som är roligt med att vara VD?

Som VD för ett bolag i den storleken som Visma Opic är, så är det nog att man ska gilla att arbeta med människor och skapa förutsättningar för andra att lyckas. Det är ju det som är så kul, och det som driver mig i mitt jobb, att se andra lyckas.

Vad har du för bakgrund?

Jag hör till det udda släktet som gjort den långa resan. Jag har arbetat tillsammans med Visma Opic i princip från det att jag tog studenten. Jag har följt bolaget på vår resa och haft en massa olika roller, som säljare, försäljningschef, produktchef, och så tillträdde jag som VD år 2009. Jag har gjort en ganska tidig ledarkarriär, egentligen sen 13 års ålder då jag haft förtroendeuppdrag inom idrotten och framförallt fotbollsrörelsen. Ledarskap är något som jag alltid har brunnit för. Att få nomineringen känns därför väldigt smickrande, det blir som ett på kvitto på att ledarskapet fungerar.

Mest populära

  • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

    Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.