Tillbaka till huvudmeny

Bra läge viktigast för hotellgäster

Vad är viktigast för dig när du bokar hotell? Är det prislappen, frukosten eller kanske att det finns ett gym? Enligt våra kunder är hotellets läge allra viktigast, följt av priset. Det visade sig också att Scandic var det mest populära hotellet.

Vi på Visma Advantage undersökte vad våra kunder tyckte var viktigast när de bokar hotell och fick in 672 svar på undersökningen. De svarande fick välja tre kriterier som de tyckte var viktigast bland dessa: bra läge, pris, service, skön säng, frukostens kvalitet, tillgång till gym och spa, gratis WiFi och städning. Hotellen de kunde välja bland var Scandic, Elite Hotels, Nordic Choice, Best Western och Ibis.

Bra läge viktigare än pris

Resultatet visar att hotellets läge är allra viktigast för affärsresenärer, hela 75 % svarade att ett bra läge är ett av de viktigaste kriterierna när de väljer hotell. Undersökningen visar också att ett bra läge är viktigare än priset, som 61 % angav ett av de viktigaste kriterierna. Det är kanske inte helt överraskande då affärsresenärer kan ha ont om tid och vill komma fram snabbt. Detta är också i enlighet med Resias undersökning 2012.

Tillgång till gym & spa är mindre viktigt

Minst viktigt är tillgången till spa och gym på hotellet. Endast 7 % har angett detta som ett av de viktigaste kriterierna. Kan detta bero på att hotellet ska vara en frizon där man inte ska behöva tänka på träningen?

Något som överraskar är att gratis Wifi också ligger långt ner på listan. Endast 16 % anger att de ser det som ett av de viktigaste kriterierna. Affärsresenärer som reser i tjänsten vill ofta kunna jobba med datorn var som helst, men kan det vara så att hotellet är en frizon där de ska kunna koppla ner datorn? Eller är det för att företaget betalar Wifi om möjligheten finns?

Scandic vanligaste hotellet

Enligt undersökningen verkar Scandic vara det mest populära hotellet att bo på, precis som 80 % angav i undersökningen. Det resultatet skiljer sig från Resias undersökning som visade att Clarion är det mest populära hotellet. Dock är Clarion större än Scandic och kan därför ta emot fler bokningar.

Om Visma Advantage

Vi effektiviserar inköp för små och medelstora företag och erbjuder rabattavtal inom ett 40-tal områden, bland annat inom hotell och resor. För att förbättra våra avtal genomför vi den här typen av undersökningar bland våra kunder.

Läs mer om vårt hotellavtal här »

[embedsite src=”//e.infogr.am/Vad-ar-viktigast-vid-vad-av-hotell/” width=”100%” height=”824″ scrolling=”no” frameborder=”0″]

Mest populära