Tillbaka till huvudmeny

Automatisering inom transport och logistik

Digitalisering av den dagliga administrationen kan vara en avgörande ögonöppnare. Inte minst för att ge alla tid och utrymme att fokusera på rätt saker.

Automatisering inom transport och logistik

Inom transport- och logistikbranschen sker ständiga innovationer och utvecklingen går i rask takt – självkörande och elektriska lastbilar, flygande bilar och drönarleveranser hem till din dörr är bara några av de saker som får uppmärksamhet.

Intresset för automatiserade lösningar inom alla aspekter av verksamheten i branschen är stort. Och medan lösningar som de ovan är de vi oftast läser om, växer intresset och genomförandet av automatisering av administrationen i en allt snabbare takt. Att digitalisera tidrapportering, schemaläggning, hantering av kör-, vilo- och färdskrivartider står högt på agendan hos branschorganisationerna.

Branschspecifikt är en nyckel

Visma är starka på branschspecifika lösningar och transportbranschen är inget undantag. Vår lösning Visma TransPA är en av få lösningar på marknaden som erbjuder en helt digital lösning från tidrapportering till färdig löneberäkning, vi är också marknadsledande i Sverige med över 860 kunder i dagsläget.

Bland våra stora styrkor kan nämnas att lösningen är utvecklad specifikt för transport- och logistikbranschen (en resa som började redan i slutet av 90-talet) och att våra medarbetare har spetskompetens om aktuella avtal. Vi erbjuder även branschanpassad löneservice till företag som vill minska sin administration ytterligare, och säkerställa rätt lön i rätt tid.

Färre papper, regelefterlevnad och BKY

Det finns stora fördelar med att digitalisera verksamheten och i största mån automatisera det administrativa arbetet. Många av våra inledande samtal med nya kunder börjar övergripande om effektivisering, kontroll och minskad pappershantering – vilket snabbt tar oss in på mer detaljerade argument:

 • Lagring, sortering och filtrering av dokument är avsevärt enklare digitalt. Och du vet alltid var informationen finns.
 • Kommunikation mellan medarbetare underlättas.
 • Regelefterlevnad. Transport- och logistikbranschen har många avtal och regler att förhålla sig till, som exempelvis vilotider och utbetalning av traktamenten. Med Transportavtalet inlagt i lösningen och importerad färdskrivardata gör systemet mycket av det som annars är lätt missa.
 • Integrerad BKY. Förfrågningar till BKY ger full koll på giltiga körkort och tillstånd
 • Integration med lönesystem. TransPA levererar en färdig löneberäkning som enkelt exporteras via fil till de flesta av marknadens löneprogram – exempelvis Visma Lön, Agda Lön, Hogia Lön och Kontek Lön.

Automatisering handlar till stor del om tid men att minska felmarginaler och att ge medarbetarna möjlighet att fokusera på rätt saker i sin vardag blir ett allt starkare argument för många. När det grundläggande flyter på kan du lyfta blicken och tydligare se var din verksamhet är på väg.

Vill du veta mer? Boka in en kostnadsfri webbdemo och låt oss visa hur systemet ser ut.

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.