Tillbaka till huvudmeny

Att nå sitt mål ‒ lika viktigt i webbutveckling som i roadracing

Lägga upp en plan, sätta delmål och slutmål. Testa, justera och testa igen. Krascha men gå vidare. Och så – go live! Därefter utvärdering, omprioritering och nya tag. Det finns vissa likheter mellan ett systemutvecklingsprojekt och en satsning på roadracing-SM. Sveriges snabbaste Episerver-utvecklare vet nu vad han ska jobba på efter säsongens första tävling.

Sveriges snabbaste Episerver-utvecklare

Att gå omkull med en roadracing-MC låter dramatiskt. Men Christoffer Nordling lovar att det var “en lugn krasch” som han råkade ut för under kvalet till säsongens första tävling. Inget som hindrade honom från att genomföra tävlingen. Regn och blåst och en del tekniska problem medförde att placeringen inte blev något vidare, men det ska han slipa på till nästa race.

Tävlingarna tar en hel helg i anspråk. Träning på fredagen, kval och race på lördagen och likadant på söndagen.

‒ Starten är man alltid lite nervös för, särskilt i rookie-klassen. Ingen är van vid starter, det finns inte många tillfällen att träna på starter, eftersom man inte kan stanna hur som helst på banan. Under starten kan allt möjligt hända ‒ någon går upp på bakhjulen, några vinglar, några kommer inte iväg alls. Det är 25-30 hojar som ska in i första kurvan utan att krascha in i varandra, säger Christoffer.

Lugn start före kraschen

Den här gången startade Christoffer långt bak. Tempot var ganska lugnt och på det stora hela gick allt bra, men:

‒ Efter den långa rakan, där det kan gå upp mot 280 km/tim, bromsade alla mycket tidigare än vad man gör normalt. Någon bakom mig måste ha tyckt att det var lite väl tidigt, han kom farande utanför banan, ute på gräset. Han fick dock upp hojen på banan igen och faktiskt stopp på maskinen innan kurvan, så han kunde svänga in. Ganska imponerande måste jag säga och kanske lite tur. Gissar att han hade klippt mig om han inte gjort så, så jag är tacksam för detta, säger Christoffer.

Christoffer satte ett personbästa under kvalet, strax innan han kraschade, med 1,8 sekunder.

‒ Det är jag nöjd med och även under racet hade jag några varv där jag var en bra bit under mitt gamla PB. Dock tog det många varv innan jag kom ner i dessa tider så det är något att jobba på. Måste ut och panga dessa tider direkt i loppet om jag ska ha någon chans att få en någorlunda placering, säger han.

‒ Hornen växer ju, man vill ju ifatt den framför. Man vill helst åka bakom en som är lite, lite snabbare än en själv och kan dra en och som man kan jaga. Jag hoppas verkligen att jag ska utveckla mina tider under kommande race, säger han.

Finns alltid något att göra

Tur att han får vila lite i den sköna kontorsstolen framför datorn. Ett projekt som Christoffer just avslutat är utvecklingen av företaget Newsecs externa webbar. Newsec är ett företag som erbjuder tjänster inom fastighetsförvaltning. De 1 800 medarbetarna finns i Norden och Baltikum. Christoffer har tillsammans med en kollega byggt deras externwebb, en multispråkssajt med varianterna newsec.com, .se, .dk, .no och .fi.

‒ Jag har även varit supportansvarig tidigare och hade därigenom ett specialansvar för kontakterna med de lite mindre kunderna. Jag är nog den på kontoret som känner till mest om alla våra småkunder. Så det finns alltid något att göra, säger han.

Nästa projekt Christoffer ska delta i handlar om att vidareutveckla externwebben för en stor organisation med olika verksamheter geografiskt spridda.

Har du funderingar kring utveckling och förvaltning av webblösningar? Christoffer och hans kollegor är experter på Episerver. Hör av dig så berättar vi mer om hur de hjälper kunder med affärskritiska lösningar för externa hemsidor och intranät.

Mest populära

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.