Tillbaka till huvudmeny

Är kvalitet viktigast när småföretagare gör inköp?

Den här veckan genomför vi årets första Affärsbarometer där vi bland annat undersöker vad som är viktigast när småföretagare gör sina inköp.

I höstas kunde vi se att kvalitet var det absolut viktigaste kriteriet, följt av pris. Under de tre år som vi har genomfört Affärsbarometern har vi kunnat se att kvalitet blir allt viktigare, medan priset blir mindre viktigt. Enkla beställningar och miljöhänsyn har alltid legat sist på listan, så även under förra undersökningen.

V 14 publicerar vi vårens resultat kring inköpskriterier bland småföretagare. Kommer vi att se samma trend att kvalitet ökar i betydelse?

Läs mer om Affärsbarometern »

VismasAffrsbarometerinkpskriterier1

Mest populära

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.

  • Det här innebär nya LAS för offentlig sektor

    Nyligen lade regeringen en proposition på en lagförändring rörande arbetsrätten, kallat nya LAS. Den nya lagen förväntas träda i kraft den 30 juni 2022 och börja tillämpas den 1 oktober 2022.