Tillbaka till huvudmeny

Appar effektiviserar sättet vi arbetar på

Det är väl inte helt överdrivet att säga att appar har förändrat våra liv. I varje fall gör de vardagen lite enklare. Och trenden är tydlig – vi tar med oss apparna från vårt privatliv in i vår yrkesroll. Vi räknar med att de tekniska möjligheterna vi vant oss vid, och dagligen använder privat, även ska finnas tillgängliga i vårt arbetsliv.

Appar effektiviserar sättet vi arbetar på. Bild: geralt/Pixabay
https://pixabay.com/en/finger-touch-hand-structure-769300/

Idag finns en app för allt. Jag, och väl fler med mig, använder dagligen en handfull appar – för att hålla kontakten med vänner och familj, resa i kollektivtrafiken, träna och lyssna på musik. Det är väl inte helt överdrivet att säga att appar har förändrat våra liv. I varje fall gör de vardagen lite enklare.

En vidareutveckling vi ser är hur vi tar med oss apparna från vårt privatliv och in i vår yrkesroll. Vi räknar med att de tekniska möjligheterna vi vant oss vid, och dagligen använder privat, ska finnas tillgängliga i vårt arbetsliv. Liksom vi med Facebook håller koll på vänners födelsedagar, har vi översikt över dagens möten i kalender-appen, till exempel.

De flesta av oss har i jobbet tillgång till en smartphone eller surfplatta och vi vill väl alla effektivisera vår vardag för att frigöra tid. Vi är inte längre stillastående i vår arbetsdag, så varför inte ta alla de där förflyttningstiderna till att göra enklare administrativa uppgifter i mobilen eller plattan? Som reseräkningar eller godkännande av leverantörsfakturor till exempel. Med jobbet i fickan har vi tillgång till all nödvändig data, var vi än befinner oss.

I första hand mobil

Vi ser två trender som fortsätter att växa:

  1. Vi ersätter gradvis datorer med mobila enheter
  2. Utvecklandet av appar och program för mobila enheter blomstrar

Antalet företagsrelaterade appar ökar stadigt och fler företag anpassar och utvecklar för den mobila marknaden. Som programleverantör krävs en fot i den mobila arbetsplatsen för att kunna hålla jämna steg med konkurrenterna.

På Visma Software följer vi trenden. Till våra affärssystem och ekonomisystem finns appar för att effektivisera din vardag. För att du ska kunna göra just de där mindre administrativa uppgifterna, även när du inte inte sitter framför din dator på din kontorsplats.

Platsoberoende. Och plattformsoberoende. Det tror vi är trender som håller i sig. Effektivisera ditt arbete genom att utnyttja att flera arbetsuppgifter går att lösa med en knapptryckning, mellan grattishälsningar på Facebook och nya spellistan på Spotify.

Mest populära

  • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

    Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.

  • Räknas restid som arbetstid?

    Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.