Tillbaka till huvudmeny

Digitaliseringstips nr 8 önskelistan som app

Nu börjar det närma sig jul, och det är hög tid att leverera sina önskemål till Tomten, släktingar och andra mer eller mindre närstående. Jag är faktiskt klar med min önskelista nu, skönt. Och för att dela den använder jag www.wishlistr.com. Absolut värt att prova om du tröttnat på att skicka sms eller att hålla koll på vilken släkting som fått vilket tips över telefon.

app

En app för alla appar

Jag har ett önskemål till alla “förstå sig påare” kring appar. Jag önskar att olika appar från samma leverantör börjar levereras i “samma app”. Från flera av de leverantörer av mjukvara som jag nyttjar på min smartphone har jag nu 21 appar installerade. Inte helt enkelt att finna fram till den rätta appen. Vidare är jag ibland vilse kring vilken lösning jag ska börja i eller vad den efterfrågade appen heter. Söka, ja självklart kan man göra det – men lite av idéen är väl att jag enkelt och snabbt ska hitta till den rätta appen. Och om jag glömt vad den heter är det inte så lätt alla gånger. Då säger du kanske att jag borde skapa mappar för de olika apparna, och det har jag också försökt mig på med blandad framgång ska sägas. Men varför kan inte leverantörerna av appar göra detta åt mig? Helst skulle jag vilja att appar byggdes med “flikar” eller sidor i en bok om olika appar är sammankopplade i en och samma lösning eller följer ett logiskt flöde.

Förhoppningsvis är allt detta bara ett symptom på att utvecklingen går väldigt fort, för vem kunde förutse att samma leverantör skulle leverera fler än 30 appar för tre år sedan?

Nu går vi alldeles strax in i 2017, och Visma levererar redan flera delar av sina affärssystem i appar, och när vi kommer ytterligare lite in i framtiden tror jag att stora delar av dagens komplexa affärssystem kommer att finnas tillgängliga i appar. Redan idag levererar Visma fler än 30 appar, och fler ska det bli. Ta gärna en sökning i Itunes Store om du har en Iphone eller Google Play om du använder en Android för att se vilka smarta lösningar du kan dra nytta av i din arbetsvardag.

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.