Tillbaka till huvudmeny

Äntligen har jag kommit igång att träna

Gemensam träning på jobbet går i linje med Vismas vilja att uppmuntra medarbetare till en aktiv livsstil. Vismas lunchträning har lett till ökad sammanhållning mellan bolagen. Vi har fått en bra laganda på passen där vi peppar varandra. Många av oss äter lunch efter träningen och mer och mer blandas borden med kollegor från andra bolag och avdelningar.

VismaActive
VismaActive

Jag jobbar heltid och vill vara grym på jobbet. Samtidigt vill jag vara världens bästa mamma och en fru som inte somnar i soffan efter barnens läggning.

Det är nyttigt att röra på sig. Det vet varje människa. Orken ökar. Kroppen blir starkare. Man tål mer stress. Om jag dessutom kan få bort några extra kilon efter två graviditeter…

Jag önskar att jag tillhörde de som kunde sätta på mig ett par löparskor och komma ut. Framför allt efter att ha hört Anders Hansens sommarprat om hur 30 min löpning kan förbättra minnet. Men tyvärr  tillhör jag de som aldrig kommer iväg själv. Köper gymkort varje år som bara blir liggande. Då har jag ändå gymmet bara runt hörnet från min arbetsplats. Men det finns alltid ett mejl som måste besvaras eller ett möte jag måste gå på. Och visst har jag lite ont i halsen också. Ursäkt efter ursäkt.

#Vismaactive

Därför är jag så glad att vi kommit igång med ett lunchpass i veckan där vi kör gemensam träning med PT. Vi hyr in oss på gymmet bredvid och kör i 45 min. Om man är lite rapp i vändningarna hinner man både träna och äta. Fokus på passen är styrka och kondition. En förutsättning är att passen ska passa alla, om det så är första passet man någonsin gör eller tillhör dem som tränar sju dagar i veckan.

Jag har gjort den här gruppträningen till ett obligatoriskt inslag i min arbetsvardag. Jag hoppar inte över. Ursäktar mig inte. Om jag känner mig hängig så finns det alltid någon som drar med mig och varje gång så är jag så tacksam att jag hängde på.

Lunchträningen har bidragit till att jag tränar minst en gång till i veckan. Det roliga är att jag inte är unik med detta i vårt träningsgäng. Träning har blivit något vi diskuterar. Vi tipsar, uppmuntrar och stöttar varandra. Även om vi har olika mål med träningen.

Gemensam träning på jobbet går i linje med Vismas vilja att uppmuntra medarbetare till en aktiv livsstil. Internt går detta under hashtagg  #vismaactive, där vi delar med oss av våra upplevelser för att inspirera varandra.

Förenat medarbetarna i Stockholm

I Sverige är vi flera bolag som tillhör Vismakoncernen. Antalet medarbetare på kontoret i Stockholm är cirka 450. Vi har en del gemensamma aktiviteter som fester, firande av högtider, etc. För ett år sedan gjordes en medarbetarundersökning som sökte svar på frågan hur vi kan utvecklas internt. Flest svar fick fler gemensamma sociala aktiviteter.

Vår lunchträning är ett bidrag till detta. Det har lett till ökad sammanhållning mellan bolagen. Vi har fått en bra laganda på passen där vi peppar varandra. Många av oss äter lunch efter träningen och mer och mer blandas borden med kollegor från andra bolag och avdelningar. Samtalsämnen om privatlivet blandas med inspirerande idéer om samarbeten samt konkreta leads. 

 • Vi har lyckats krossa silos och träna tillsammans som ett lag oavsett bolag och avdelning. 
 • Vi har ökat sammanhållningen och personer som aldrig pratat med varandra nätverkar. 
 • Vi har fått igång personal som inte tränat på flera år och som nu tränar kontinuerligt.

Personligen är jag närmare mitt mål att komma ut i löpspåret. Nästa måndag kanske jag t.o.m. hänger med kollegorna som kommit igång och springer tillsammans på lunchen.
Skrivet av: Kristina Petersen, Marketing Manager på Visma Advantage. 

Mest populära

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.