Tillbaka till huvudmeny

Affärssystem med lager ger nöjdare kunder

Med ett affärssystem med lager kan du erbjuda rätt vara till rätt kunder vid rätt tidpunkt. Vår guide berättar hur du gör.

Affärssystem med lager ger nöjdare kunder

Bilden kommer från den utmärkta sajten heddels.com och visar märket Naked & Famous som har jeans som är så tjocka att de kan stå för sig själva. Om de har ett affärssystem med lager vet jag inte. Men snygga jeans har de i varje fall.

Okej, jag erkänner. Jag är nördigt intresserad av jeans. Inte så där att jag ligger stor vikt vid rätt passform och en snygg tvätt. Nä, det är värre än så. Jag spenderar lite för mycket tid för att hitta det där perfekta paret. Då är det viktigt var tyget kommer ifrån, kvaliteten, hur det är vävt och vilken fabrik som har satt ihop delarna. Passformen är också viktig så klart. Själv föredrar jag enkla modeller där fokus ligger på kvalitet.

Nyligen hittade jag ett par i en japansk butik som föll mig i smaken. Ett par klick så var jag inne i en webbutik och fyllde i rätt storlek, lade i kundvagnen, stansade in mina kortuppgifter och checkade ut i kassan. Efter ett tag så kom det ett bekräftelsemail med informationen att leverans skulle ske inom 14 dagar.

Redan efter en dag så kom det ett nytt mail från butiken. Den här gången från ägaren, Mr Haraki, som beklagade sig och meddelade att just den storlek jag efterfrågade var slut. Pengarna tillbaka och fram med datorn igen för att leta efter nytt par.

Affärssystem med lager och lagerhantering

Lagerhantering handlar om att hålla koll på sitt lager och är viktigt för alla företag, inte minst butiker. Ett affärssystem med lager och lagerhantering ger dig en tydlig och ständigt aktuell översikt av vad som finns på lager, vad som behöver beställas och säljhistorik.

Genom att kunna erbjuda rätt lager till rätt kunder vid rätt tidpunkt kan du istället fokusera på att möta dina kunders efterfrågan och minimera lagerkostnaderna. Det betyder i slutändan nöjdare kunder och förmodligen bättre resultat.

Mer om lagerhantering kan du läsa om i vår guide “Bemästra ditt lagerflöde” där vi går igenom de fyra vanligaste misstagen företag gör med sin lagerhantering och lösningen på dem.

Hämta guiden här

Hade ägaren, ni vet Mr Haraki, haft ett affärssystem med lager så hade jag aldrig behövt bli besviken. Fast då hade ju inte det här blogginlägget blivit av…

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.