Tillbaka till huvudmeny

9 500 skäl till att besöka IKEA.

Framgångssagan IKEA är en lång och effektiv berättelse om människor och möbler i skön förening. Stolar och bord och mattor och soffor – och då har vi ändå bara har gläntat på dörren märkt ”IKEAs hela sortiment”.

Alla produkter hos IKEA är rabatterade för Visma Advantages kunder.
Alla produkter hos IKEA är rabatterade för Visma Advantages kunder.

Visma Advantage inleder ett samarbete med IKEA. Så nu har du en rabatt som gäller året runt och på hela sortimentet. Men bara om du är Visma-kund.

Framgångssagan IKEA är en lång och effektiv berättelse om människor och möbler i skön förening. Stolar och bord och mattor och soffor – och då har vi ändå bara har gluttat på dörren märkt ”IKEAs hela sortiment”. Här ryms nämligen 9 500 produkter. Små och stora ting framtagna för att tillfredsställa små och stora behov.

Årtal och siffror
1943
Företaget IKEA grundas
1951 Den första katalogen ges ut
1955 IKEA börjar designa sina egna produkter
1958 Det första varuhuset öppnas i Älmhult den 28 oktober
1963 Det första varuhuset utanför Sverige öppnas i Norge
1965 IKEA-varuhuset i Kungens Kurva utanför Stockholm slår upp portarna
1973 Det första varuhuset utanför Norden öppnades i närheten av Zürich i Schweiz
1985 IKEA öppnar sitt första varuhus i USA
2007 Det finns drygt 270 IKEA-varuhus över hela världen och 120 000 medarbetare
2017 IKEA inleder ett samarbete med Visma-koncernen

Sagan, den om framgång, är också tätt förbunden med Sveriges moderna historia. IKEA grundades i Älmhult år 1943 och redan i företagets barndom närmade man sig marknaden som en kommersiell motsvarighet till Allemansrätten. Mycket skulle göras för många snarare än allt för några få. Det Egna Hemmet skulle skina. Genom möbler som var trivsamma, funktionsriktiga och moderna. De låga priserna konverterade den här ambitionen till ett ständigt växande antal kunder och varuhus.

Passa på att köpa nytt kök hos IKEA?
Passa på att köpa nytt kök hos IKEA?

Om fördelar och ett viktigt varför

IKEAs vision är ”att skapa en bättre vardag för de många människorna”. Hela företagets affär är uppbyggd kring att leverera bra produkter till ännu bättre priser. Och detta oavsett om vi för tillfället pratar om dig som privatperson eller om ditt företag.

Daniel Saldenius är leverantörsansvarig på Visma Advantage och hjärnan bakom det nya inköpsavtalet. Här berättar han varför IKEA passar så bra i Visma Advantages leverantörsportfölj:

– Vismas kunder har sovit i sängar, arbetat vid skrivbord, placerat sina favoritböcker i bokhyllor och sett sina barn fredagsmysa i sittsäckar från IKEA. Relationen till såväl varumärket som produktsortimentet är stark. Därför är detta samarbete logiskt. Som företag vill vi alltid kliva in i våra kunders verklighet och presentera en väg till kraftigt sänkta kostnader. Först då har vi förtjänat uppmärksamheten och förtroendet.

Avtalet med IKEA ger dig som Visma-kund en rad fördelar. Vi tar den viktigaste först: du har fem procent i rabatt på alla 9 500 produkter. Här kan du med andra ord täcka de flesta behov som ditt hem eller ditt företag har. Men det kommer mera. För din rabatt gäller även på kampanjpriserna. Allt du behöver tänka på är att använda ditt IKEA BUSINESS kort samt att rabatten dras på fakturan.

Efter att du har aktiverat ditt nya avtal ber vi dig att följa Visma Advantages nyhetsbrev lite extra noggrant. Passa också på att logga in i inköpsportalen med jämna mellanrum. Som kund får du nämligen tillgång till utvalda kampanjer. Och om vi får gissa så kommer du snabbt att fatta tycke för både produkter och prisnivåer även här.

Eller kanske är det dags att se över sovrummet?
Eller kanske är det dags att se över sovrummet?

Så här använder du inköpsavtalet

Du bestämmer naturligtvis helt själv hur du vill göra dina inköp. Det finns en rad olika alternativ. Som att göra ett klassiskt besök på ett varuhus, surfa in på webben eller handla med rekvisition. Men allting startar med att du skaffar ett IKEA BUSINESS kort. Det tar bara någon minut att fylla i blanketten. Detaljer om hur du går till väga hittar du på avtalssidan i Visma Advantage inköpsportal. Dessutom kan du alltid kontakta kundservice för mer information eller hjälp.

10 % rabatt på ditt första köp hos IKEA

När du har skaffat ditt IKEA BUSINESS kort och är redo att handla för första gången så väntar en överraskning: ett lanseringserbjudande. Fem procent i rabatt blir då tio procent. Erbjudandet gäller vid ett tillfälle. Eller första gången du använder ditt nya inköpsavtal. För att du ska få ut maximal effekt av ditt lanseringserbjudande så kan det alltså vara en bra idé att göra de stora inköpen – de som du har gått och funderat på en tid – vid detta första tillfälle. Då stannar mycket pengar kvar i din plånbok. På den plats där de hör hemma.

Snabbfakta om IKEA i Sverige
IKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna – medarbetare, kunder och alla de människor som verksamheten berör. Produkterna är en kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – som konceptualiserat benämns Demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. I dag finns 20 varuhus samt e-handel i Sverige. I Sverige finns också cirka 13 550 medarbetare, varav cirka 6 500 inom varuhus-organisationen.

Testa våra färdigförhandlade avtal utan kostnad

Genom Visma Advantage får du rabatt på rubbet hos IKEA. Nu kan du prova avtalet med möbeljätten, samt över 50 andra färdigförhandlade inköpsavtal helt gratis i 1 månad.

Ja, jag vill prova gratis

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.