Tillbaka till huvudmeny

7 handfasta tips för nästa affärsresa

Från uppgraderingar och fria mil till hur du håller dig skrynkelfri med en enda väska. Här får du smarta knep som gör nästa affärsresa skönare, smidigare och billigare.

Med hjälp av de här 7 tipsen blir nästa affärsresa enklare, billigare och trevligare.
Med hjälp av de här 7 tipsen blir nästa affärsresa enklare, billigare och trevligare.

1. Packlista för din affärsresa

Oroar du dig också in i det sista över att ha glömt något livsviktigt när du ska ut och resa i jobbet? Eller är själva packningen ett ångestmoment i sig? Det bästa botemedlet för bägge åkommorna är en checklista över packningen som du skriver i god tid före din affärsresa och plockar fram när det är dags.

Det bästa av allt – du kan använda samma lista igen och igen (förstås med några mindre ändringar beroende på om du ska på en blöt kick-off eller ett styrelsemöte i Schweiz). Spana även in den här korta videon med 3 stilfulla personers bästa packningstips!

Vi kan inte lova att det kommer se ut så här kvällen före din affärsresa, men en packlista gör det definitivt mer troligt.
Vi kan inte lova att det kommer se ut så här kvällen före din affärsresa, men en packlista gör det definitivt mer troligt.

2. Ständigt nystruken

Skjortor, blusar och toppar ser bäst ut om du packar dem i kemtvättens ”plastpåsar”. Det är sannolikt det allra bästa sättet att undkomma helvetiskt skrynkliga kläder. För den slöe innebär det dessutom att du slipper ta ut dem ur plastpåsen över huvud taget.

Skulle resan lik förbannat ha gett plagget en mindre vårdad look hänger du upp det i badrummet medan du tar en dusch. Uppfräschning av dig och ångbad för tyget på samma gång! Glöm inte att stänga dörr och fönster till badrummet för den riktiga hammam-känslan. Fler tips för dig utan strykjärn.

Att en skrynkelfri skjorta ger superkrafter vet ju alla. Använd kempåsar och duschen!
Att en skrynkelfri skjorta ger superkrafter vet ju alla. Använd kempåsar och duschen!

3. Slipp betala för övervikt

Att resa utan incheckat bagage är en fröjd. Kortare väntetider, mindre tjafs och färre ömmande axlar. Någon gång då och då kommer dessutom inte incheckat bagage fram i tid, och kan bli till ett stort problem på en affärsresa. Dessutom kostar incheckat bagage ofta en extra slant. Sikta i största möjliga mån på att endast resa med en kabinväska (och en mindre väska, portfölj eller ryggsäck som du också kan ta med ombord och även använda när du väl är på resmålet i fråga).

För att slippa fundera på om kabinväskan håller sig inom flygets angivna viktrestriktioner rekommenderar vi en bagagevåg. Varför inte en digital sådan. De kostar inte många kronor men är ett skönt stöd inför och under resan. Spana exempelvis in den här hos vår kommande leverantör NetOnNet.

Endast en kabinväska räcker längre än du tror på din affärsresa. Lägg till en bagagevåg så reser du lugnt.
Endast en kabinväska räcker längre än du tror. Lägg till en bagagevåg så reser du lugnt.

4. Lojalitet lönar sig

Fokusera på ett eller max två flygbolag för att få ordentlig utväxling på dina bonuspoäng och extra flygmil. Ju mer du flyger med ett företag, desto snabbare får du belöningar som faktiskt gör skillnad. Med vår leverantör Norwegian tjänar du alltid CashPoints när du reser – poäng som du kan använda för betalning av flygbiljetter.

Lojalitetsprogrammet Norwegian Reward nådde en miljon svenska medlemmar tidigare i år och ger tillgång till en rad andra fördelar och extra CashPoints vid beställning av hyrbil, hotell, bostadslarm samt i över 150 onlinebutiker via Reward eShop. Nämnde vi att du som Visma-kund redan har extra pressade priser på flygbiljetten med eller utan lojalitetsprogrammet?

Extra tryck i jetmotorerna – fokuserar du på ett flygbolag och utnyttjar lojalitetsprogrammet kan du spara mycket på en affärsresa.
Extra tryck i jetmotorerna – fokuserar du på ett flygbolag och utnyttjar lojalitetsprogrammet kan du spara mycket.

5. Fast omväxling förnöjer också

Om du har kämpat upp dig till en viss nivå i ett lojalitetsprogram genom att bo på samma hotellkedja i flera år känns det logiskt att fortsätta på inslagen väg … Om inte kedjan i fråga skulle matcha din status och uppgradera dig till motsvarande nivå utan  kostnad förstås.

Som av en händelse är det exakt vad vår leverantör Best Western erbjuder dig med Best Western Rewards. Status Match… No Catch! Som kund hos Visma Advantage har du dessutom 20 % rabatt på Best Western i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Polen, Lettland och Litauen.

I och med att Best Western matchar din nivå hos andra hotellkedjor är det bara att testa på nästa affärsresa.
Gratis uppgradering! I och med att Best Western matchar din nivå hos andra hotellkedjor är det bara att testa.

6. Stanna hemma

Behöver du verkligen åka på en affärsresa i en annan del av landet eller utomlands? Med modern teknik är webbmöten effektiva, prisvärda och bra för miljön. Så här underlättar du webbmötet.

Visst, ibland krävs ett fysiskt möte. Men du kan ändå göra val som skonar miljön mer än andra. Ska du resa längre är tåg att föredra framför flyg. Just nu reser våra kunder extra billigt med MTR Express mellan Stockholm och Göteborg samt mellanliggande stationer.

Ärligt talat ... ibland går det lika bra se varandra via en skärm.
Ärligt talat … ibland går det lika bra se varandra via en skärm.

7. Affärsresa med rabatt

Visma Advantage sänker priset på företagets inköp. Inte minst på resorna. Avtal med över 60 välkända leverantörer finns samlande i vår sprillans nya inköpsportal. En plats för alla inköp – billigare och smidigare än så blir det inte.

Spara tid och pengar på era resor och övriga inköp med Visma Advantage och inköpsportalen.
Spara tid och pengar på era resor och övriga inköp med Visma Advantage och inköpsportalen.

Prova våra rabatter gratis i 1 månad!

Just nu kan du prova vår nya portal laddad med 60 starka inköpsavtal inom resor och en mängd andra områden utan kostnad. Handla smartare hos DHL, OKQ8, Scandic, Elgiganten, IKEA och många, många fler.

Ja, jag vill prova gratis!

Mest populära