Tillbaka till huvudmeny

5 viktigaste faktorerna när affärsresenärer väljer hotell

Vi frågade våra kunder vad de tycker är viktigast när de väljer hotell på tjänsteresan och efter nästan 200 svar kan vi se tydliga skillnader. De flesta företagarna tycker att hotellets läge är det allra viktigaste. Därefter kommer pris och en skön säng. Faktorer som inte kvalificerades till topp 5-listan är tillgång till gratis wifi, gym och spa samt god service.

 1. Bra läge  (70 %)
 2. Pris (39 %)
 3. Skön säng (29 %)
 4. Frukostens kvalitet (27 %)
 5. Parkering (25 %)

Bokningar via datorn populärast

Vi frågade även hur företagarna helst vill göra sin bokning. Hälften väljer att boka sin hotellvistelse via hotellets egna webbsida, eller via en sökmotor. Var femte väljer fortfarande att ringa till hotellet för att göra sin bokning, men ingen har angett att de gör sin bokning direkt i hotellets reception.

Av de som bokar sitt hotell via nätet väljer nio av tio att göra bokningen via datorn medan 10 procent väljer sin smartphone och endast 5 procent använder surfplattan.

Vad innebär detta – varför väljer 20 procent av företagarna att fortfarande ringa hotellet istället för att boka via nätet? Och varför bokar inte fler via sin smartphone? Inköp via smartphone och surfplatta ökar allt mer, men här verkar utvecklingen gått trögare – vad kan det bero på?

Upp till 20 % rabatt på hotell – prova gratis!

Som kund till Visma Advantage får du 20 % rabatt på Best Western och 15 % rabatt hos Scandic. Vi samförhandlar inköpsavtal för 15 000 små och medelstora företag varje dag, och tack vare vår samlade köpkraft kan vi tillsammans få lika starka villkor som större företag.

Nu kan du dessutom prova våra inköpsavtal helt utan kostnad i 30 dagar. Passa på att registrera dig direkt!

Ja, jag vill prova!

Mest populära

 • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

  Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.

 • Räknas restid som arbetstid?

  Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.