Tillbaka till huvudmeny

5 tips för miljövänligare städning på kontoret

Om ni själva sköter delar av städningen på kontoret kan det vara en bra idé att se över detta för att bli miljövänligare. Trots att vi på Visma har ett städbolag som sköter det mesta av städningen finns det fortfarande åtgärder som vi själva kan göra. Här ger vi dig våra tips.

Om ni själva sköter delar av städningen på kontoret kan det vara en bra idé att se över detta för att bli miljövänligare. Trots att vi på Visma har ett städbolag som sköter det mesta av städningen finns det fortfarande åtgärder som vi själva kan göra. Här ger vi dig våra tips. 

 1. Microfiberdukar – Microfiberduk är ett miljövänligt alternativ som rengör helt utan kemikalier. Dukarna fungerar utmärkt för både fettfläckar och dammtorkning, på både fönster, speglar och andra ytor. För fönster och speglar använd duken lätt fuktad och för rengöring av hårt smutsade ytor eller fettfläckar kan du vrida ur duken i varmt vatten. För dammtorkning använder du duken torr då den fungerar med statisk effekt.
 2. Disktrasan – Använd linnetrasor istället för wettexduk. Linnetrasor kan du tvätta i tvättmaskin och kan hålla i upp till 10 år.
 3. Miljömärkt rengöringsmedel – Väljer ni att använda rengöringsmedel till städningen finns ett brett sortiment av miljömärkta produkter. Titta främst efter produkter med märkningen ”Bra miljöval” eller ”Svanen”.
 4. Diskmaskinen – Kom ihåg att fylla diskmaskinen helt innan den körs. Då sparar du både vatten och el.
 5. Biltvätten – Tvätta bilen i en automattvätt eller en gör-det-själv-tvätt. Dessa anläggningar är utrustade med oljeavskiljare och ofta även en reningsanläggning, som tar bort föroreningar och tvättmedel innan vattnet släpps ut i det allmänna avloppsnätet.
Samförhandlade inköpsavtal tar hänsyn till miljön

Visma Advantage samförhandlar inköpsavtal för ca 15 000 små och medelstora företag, och tack vare vår samlade köpkraft kan vi tillsammans få lika starka avtalsvillkor som större företag. När vi förhandlar avtal är miljöarbetet en viktig punkt som vi tar hänsyn till och det ska vara enkelt att välja miljövänligt hos våra leverantörer.

Läs mer om våra färdigförhandlade inköpsavtal


 

Följ oss för fler tips!
twitterikonlinkedinikon
Följ oss på Twitter »Följ oss på LinkedIn »

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.