Tillbaka till huvudmeny

5 fördelar med outsourcing

Årets outsourcingbarometer visar att 1 av 3 företag och kommuner outsourcar någon del av administrationen idag och nästan 1 av 5 tror att detta kommer öka inom de närmsta 5 åren. Vi på Visma Services ser flera anledningar varför företag väljer att outsourca. Förutom lägre kostnader för redovisnings- och lönetjänsterna i sin helhet och en effektivare hantering av processer och rutiner, ger en rätt genomförd outsourcing även högre kvalitet på rapporteringen, ökad kontroll och mer tid till kärnverksamheten.

Outsourcing – det vill säga att köpa in tjänster av en extern leverantör istället för att sköta dem internt – har förekommit sedan länge.

Vismas outsourcingbarometer 2014  visar att hela 32% av företagen och 30% av kommunerna lägger ut någon del av administrationen på en extern leverantör.
Bland kommuner och företag som outsourcar tror nästan en av fem att de kommer att lägga ut mer administration det närmaste året. 19 procent av kommunerna och 20 procent av företagen är inne på den linjen.

Vi på Visma Services ser flera anledningar varför företag väljer att outsourca. Förutom lägre kostnader för redovisnings- och lönetjänsterna i sin helhet och en effektivare hantering av processer och rutiner, ger en rätt genomförd outsourcing även högre kvalitet på rapporteringen, ökad kontroll och mer tid till kärnverksamheten.

En stor annan orsak till att outsourcing växer så mycket just nu är att tekniken äntligen gjort det möjligt att arbeta plats- och plattformsoberoende fullt ut. Molntjänster och mobila applikationer samt ständig tillgång till internet förenklar kommunikationen mellan kunden och leverantören. Att slå i pärmar blir inte längre lika viktigt när informationen finns att tillgå i den egna surfplattan.

De 5 främsta fördelarna med outsourcing är alltså:

• Lägre kostnader för redovisnings- och lönetjänsterna
• Effektivare hantering av processer och rutiner
• Högre kvalitet på rapporteringen
• Ökad kontroll
• Mer tid till kärnverksamheten

Magnus Hedlund, VD Visma Services

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.