Tillbaka till huvudmeny

5 enkla tips för att värna om miljön

Du behöver inte alltid göra stora förändringar i rutiner och policys för att värna lite extra om miljön. Ibland räcker med några småsaker för att göra stor skillnad. Vi berättar hur.

Miljövänligare kontor

Du behöver inte alltid göra stora förändringar i rutiner och policys för att värna lite extra om miljön. Ibland räcker med några småsaker för att göra stor skillnad. Vi berättar hur. 

Att ta hänsyn till miljön behöver inte alltid var krångligt eller svårt. Vi gör det enkelt för dig. Vi har tagit fram en checklista för små enkla åtgärder som alla på kontoret kan göra. Om vi tänker lite extra på åtminstone ett par av stegen nedan kan vi tillsammans göra stor skillnad för miljön.

5 enkla tips för att värna om miljön

 1. Stäng av datorn – Att bara stänga av skärmen vid hemgång hjälper inte om vi vill vara miljösmarta. Standby-läge drar mer energi än man kan tro, så stäng av datorn och datorskärmen när du går hem. Låt heller inte mobil- och övriga laddare sitta i uttaget när de inte används, de drar nämligen också ström.
 2. Släck skrivbordslamporna – Idag har vi närvarobelysning på kontoret som släcks automatiskt, men de berör inte de skrivbordslampor som finns. Tänk därför på att även släcka skrivbordslamporna när du går hem för dagen. Har din kollega inte släckt sin lampa och du är sist hem från kontoret? Bli dagens miljöhjälte och släck lampan åt din kollega.
 3. Undvik onödiga utskrifter – Undvik pappersutskrifter och kopiering – läs istället på skärmen eller skriv ut dubbelsidigt. Måste du skriva ut? Ställ in datorerna så att alla dokument skrivs ut dubbelsidigt.
 4. Släng papper i pappersåtervinningen – Vi har lådor under skrivborden och där är vi duktiga på att lägga papper som ska återvinnas istället för att slänga det i papperskorgen.
 5. Ta trappan istället för hissen – En hiss använder mycket el. Ta därför trapporna istället för hissen, om du kan. Den extra motionen får du gratis!

Har du fler gröna tips? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Samförhandlade inköpsavtal tar hänsyn till miljön

Visma Advantage samförhandlar inköpsavtal för ca 15 000 små och medelstora företag, och tack vare vår samlade köpkraft kan vi tillsammans få lika starka avtalsvillkor som större företag. När vi förhandlar avtal är miljöarbetet en viktig punkt som vi tar hänsyn till och det ska vara enkelt att välja miljövänligt hos våra leverantörer.

Läs mer om våra färdigförhandlade inköpsavtal


 

Följ oss för fler tips!
twitterikonlinkedinikon
Följ oss på Twitter »Följ oss på LinkedIn »

Mest populära

 • Nya belopp och procent – Lönefakta 2023

  Nytt år innebär nya belopp och procent för dig som arbetar med lön och ekonomi. Dags att bekanta sig med årets sammanställning från Skatteverket om du inte redan gjort det.

 • Räknas restid som arbetstid?

  Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.