Tillbaka till huvudmeny

3 användbara vyer i Insight

Använder du Sesam och statistik- och analysverktyget Insight? Då kan vi tipsa om följande användbara vyer.


Insight är ett statistik- och analysverktyg som underlättar uppföljningen med hjälp av rapporter och modeller. Med data från Sesam kan du i Excel använda Insights många färdiga vyer. Här är tips på tre användbara vyer.

Parter med felaktiga personnummer

Syftet med denna vy är att hitta felaktiga personnummer, exempelvis om det kommit in blanksteg, något skräptecken eller om någon helt enkelt råkat skriva fel. Med hjälp av rapporten kan man förebygga framtida felaktigheter som kan uppstå på grund av att parten inte blir uppdaterad. 

Lagersaldo noll

Rapporten letar upp artiklar där lagersaldot är noll (0) på alla lager där artikeln är definierad samt där lagersaldo finns hos mottagare.

Utlevererade hjälpmedel med komponenter

Denna rapport hjälper dig att på ett överskådligt sätt hitta individer och de komponenter som är monterade på respektive individ. I rapporten kan man exempelvis få fram vilka individer en specifik komponent sitter monterad på, vilket är svårt att få fram på ett överskådligt sätt i Sesam.

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.