Tillbaka till huvudmeny

230 dagar med Visma Control Edge

Ett av marknadens starkaste ekonomisystem för stora företag har blivit ännu starkare i ny tappning. Karin om den flygande starten för Vismas nya molnbaserade ekonomisystem.

Karin Grawsiö, produktchef Visma Control Edge

Sedan lanseringen i februari 2022 har vårt nya molnbaserade ekonomisystem haft en minst sagt flygande start. Många företag är redan igång eller kommer vara det innan årets slut.

För mig personligen är detta något av det roligaste jag varit med om under mina år som produktchef för ekonomisystem på Visma. Och produkten jag jobbar med har aldrig varit så viktig för företagen som använder eller överväger den, givet den tid vi befinner oss i.

Visma Control har länge varit och är fortfarande ett av marknadens starkaste ekonomisystem för stora företag med många användare och höga krav på sina ekonomiprocesser. Och vi vill fortsätta vara det självklara alternativet för alla stora företag som söker ett ekonomisystem som inte värjer för de mer komplexa behoven.

“Vi vill vara det självklara alternativet för företag som söker ett ekonomisystem som inte värjer för de mer komplexa behoven.”

Är du en av dem som känner till Visma Control sedan tidigare? Det korta svaret på frågorna vi ofta får om skillnader och likheter är: Med Control Edge har vi skapat en ny modern plattform som bygger på beprövad funktionalitet från Visma Control. Med fler möjligheter och samma höga grad av individuella integrationer och konfigurering.

Vad är ett modernt ekonomisystem?

Som vi ser det är ett modernt ekonomisystem ett mer centralt verktyg än ett traditionellt ekonomisystem – det underlättar inte bara för ekonomiavdelningen att hantera sina processer och uppgifter, det är ett fundament för att jobba mer automatiserat, datadrivet och smartare.  

Ett modernt ekonomisystem är molnbaserat. I dag är det en förutsättning för att anamma (eller bygga vidare på) ett digitalt och automatiserat arbetssätt. Oavsett hur stort och starkt ett företag är vill man inte behöva tänka på infrastrukturen, det ska bara fungera. Inte minst ur ett säkerhetsperspektiv. 

Att många av de stora företag och koncerner som tidigare kände tvekan inför molnet nu ser det som enda alternativet framåt är ett tydligt bevis på det. 

Efterfrågan och respons

Utöver de företag som redan är igång eller påbörjat sin installation har flerhundratalet företag visat starkt intresse för Visma Control Edge under det senaste halvåret.
Att många av dessa önskat att alternativet kommit tidigare står tydligt, och vi är 100 procent dedikerade att hjälpa så många som möjligt att få sitt “för alltid”-ekonomisystem på plats.

Den röda tråden i mina samtal med företag som söker ett ekonomisystem har de senaste två-tre åren varit tydlig: man investerar inte tid och pengar i ett ekonomisystem man inte garanterat vet kan möta framtida behov och utmaningar. Därtill har kännedomen om moderna system närmast exploderat, vi pratar numera betydligt mindre om de grundläggande fördelarna utan allt mer om möjligheterna nu och framåt. Och möjligheterna och fördelarna är många för varje enskilt företag som väljer ett modernt ekonomisystem.

De allra flesta som går från ett “traditionellt” ekonomisystem nämner lättnaden över att slippa tidskrävande och kostsamma uppgraderingar. På jämförelsesajten Business With ger våra kunder Visma Control Edge totalbetyget 4.75/5 med full pott för bland annat användarvänlighet och utbudet av funktioner.

“Man investerar inte tid och pengar i ett ekonomisystem man inte garanterat vet kan möta framtida behov och utmaningar.”

Control Edge är en stark hörnsten för Visma som koncern, inte minst nu när vi går mot en renodling av kärnverksamheten och fullt fokus på verksamhetskritisk, molnbaserad programvara. Att fortsätta utveckla ett ekonomisystem som gör det komplexa enkelt, det tidsödande snabbt och framtida utmaningar lättare att möta är prioritet ett för mig och mina kollegor.

Vill du titta närmare på Control Edge? Välkommen att lyssna in till något av våra kommande webbinar!

Läs mer och anmälan

Befinner du dig inte i Stockholm 20 oktober men vill se mer av vårt nya ekonomisystem? Lyssna in till något av våra webbinar i oktober/november. Vill du ha en personlig demo eller har frågor, kontakta oss här så hör vi av oss.