Öka personalens utnyttjande av friskvårdsbidraget!

Andelen anställda som utnyttjar friskvårdsbidraget är lågt och det beror främst på att många tycker att hanteringen av egna utlägg och kvitton är krångligt.

"Mindre än hälften av alla som erbjuds friskvårdsbidrag utnyttjar det."

Sjukskrivningar ökar i Sverige och stress anses vara en faktor bakom detta. Därför erbjuder många företag friskvårdsbidrag till personalen. Men andelen anställda som utnyttjar friskvårdsbidraget är lågt och det beror främst på att många tycker att hanteringen av egna utlägg och kvitton är krångligt. Många känner inte heller till hur de kan och får utnyttja friskvårdsbidraget. Men det finns lösningar på marknaden där man som anställd inte behöver lägga ut egna pengar och redovisa kvitton till arbetsgivaren. Dessutom kan man använda en app i sin smartphone för att söka vilka olika träningsanläggningar i närheten som man kan använda friskvårdsbidraget till. De företag som använder denna lösning ser att utnyttjandet av friskvårdsbidraget ökar markant vilket på sikt bidrar till att hälsan blir bättre hos personalen.

Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.