Nya tidens bankbetalningar är här

Nu kan företag spara mycket tid och pengar genom att automatisera sina bankbetalningar. Idag betalar många företag fortsatt sina fakturor genom sin internetbank men den nya tidens system möjliggör automatisering direkt genom affärssystemet.

– Automatisering av bankbetalningar är helt nytt. En sådan lösning ökar effektiviseringen kring allt som har med företagets bankhantering att göra, säger Cecilia Svärd, Produktchef Visma.net.

Med det traditionella sättet att betala leverantörsfakturor skapas i olika steg en fil i affärssystemet som innehåller de poster som ska betalas. Den vidarebefordras till Plusgirot eller Bankgirot eller direkt till banken. Företaget får manuellt utföra två processer för att genomföra betalningen: först en i affärssystemet, sedan en i Internetbanken.

Visionen är att automatisera så mycket som möjligt inne i affärssystemet för att förenkla för kunden.

I de nya lösningarna sker allt som ett enda flöde i affärssystemet, och helt automatiskt. Det enda som krävs är att en medarbetare trycker på en knapp.

– Men någon på företaget måste godkänna att betalningarna ska genomföras. Om det är fråga om stora belopp så kan systemet hantera att t.ex. flera personer ska kontrollera utbetalningarna innan de genomförs.

När betalningarna är gjorda kommer informationen tillbaka från banken till företaget. Affärssystemet stämmer automatiskt av balansen på företagets bankkonton mot motsvarande konton i affärssystemet.

Kundinbetalningar och andra typer av transaktioner, till exempel överföringar mellan konton, hanteras på samma sätt som betalningar av leverantörsfakturor.

– Företaget sparar mycket tid och pengar genom lösningen, eftersom den i stort sätt eliminerar det manuella arbetet med betalningsprocesserna. Den minskar även risken för fel och misstag. Lösningen innebär också att betalningsprocesserna blir säkrare. Visionen är att automatisera så mycket som möjligt inne i affärssystemet för att förenkla för kunden.

Visma Software säljer egenutvecklade affärssystem till framför allt medelstora företag i hela Norden samt Holland. De traditionella systemen är kända som Visma Business, Visma PX och Visma Control. Det nya affärssystemet Visma.net finns i molnet.

Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.