Automatisering sparar tid och främjar företagskulturen

Personverktyg förser entreprenad, åkeri, skog/lantbruk, verkstäder samt återförsäljare i Norden med verktyg och förnödenheter genom egen import och utvalda samarbetspartner. Bolaget startades 2005 och har sitt huvudkontor i Tibro.

På Personverktyg återinvesterar man hela tiden i utveckling och man har även prioriterat att bygga en företagskultur som främjar lönsamhet. I nuläget fokuserar man mycket på bilverkstäder då planen är att marknadsandelar från aktörer som exempelvis Meka, Biltema och Mekonomen.

Igenkänning och konkret effektivisering

När behovet att investera i en ny server uppkom beslöt man att titta på en molnlösning. Att valet föll på Visma.net berodde delvis på igenkänningen från Mamut, som man arbetat i sedan tidigare. Man upplevde många fördelar med det, samt att den nya och förbättrade funktionaliteten - exempelvis att jobba med koddelar istället för fasta kostnadsbärare - var lätt att ta till sig.

Automatisering sparar tid

Tidsvinsterna med sitt nya system uppskattar man är fördelade enligt 70 procent ekonomi och 30 procent logistik. Tre konkreta förbättringar man upplevt är:

  • Tidsbesparingar
  • Förenklad rapportering
  • Bättre koll på lagervärde

En angenäm utmaning i implementationen var, enligt Pär Jiveby, VD och ägare på Personverktyg, att Visma.net är så anpassningsbart att det finns många olika sätt att göra saker på, vilket gör det lätt att missa nya möjligheter om man är för låst i att “göra som man alltid har gjort”.

Investerar man tid och pengar i att göra en förändringsresa som detta, bör man också investera i en konsult som kan säkerställa att man får rätt lösning anpassad för sin verksamhet och de mål man satt upp, råder Pär. För sin fortsatta resa har Personverktyg hjälp av Vismas certifierade partnerföretag Intrapoint för vidareutveckling stöd.


 Personverktygs digitaliseringsresa i korthet

  • Utmaning: Ett äldre affärssystem och behov av att byta server.
  • Lösning: Ett molnbaserat affärssystem med liknelser från vad man tidigare använt, med ny funktionalitet som passar verksamheten idag. 
  • Resultat: Ett modernt system som automatiserar de vanligaste administrativa processerna, vilket snabbt visat resultat genom bland annat tidsbesparingar.

Hur skulle Visma.net kunna stötta din verksamhet?