Mark och Infra

Molnet förenklar arbetet för grossistföretag

Mark & Infra är ett av Mälardalens snabbast växande grossistföretag med ett högt kvalitets- och miljötänk som genomsyrar hela organisationen. Med hjälp av Vismas molnbaserade affärssystem för har de kontroll över alla delar i bolaget.

Mark & Infra säljer allt inom VA-produkter med både stora och små entreprenader som kunder. De har lagerdepåer i Stockholm, Täby, Västerås och Örebro, men målet är att etablera sig på fler orter. För att kunna hantera bland annat logistik, lager och ekonomi på ett effektivt sätt valde de att bli ett av pilotföretagen för Visma.net – och två år senare använder de fortfarande affärssystemet.

– Jag tycker att systemet är bra integrerat vilket ger oss en överblick över hela verksamheten. Vi har inte heller upplevt några markanta störningar som har påverkat vårt arbete, säger Jarmo Hallqvist, vd.

Mark & Infra vill skapa de bästa hållbara lösningarna för framtidens infrastruktur vilket innefattar bland annat järnvägar, broar, markarbeten, ledningsnät och energiproducerande anläggningar. Och det går bra för grossistföretaget som fördubblade omsättningen mellan 2015 och 2016. Med Visma.net Logistics har Mark & Infra ett system som passar för större bolag, här finns bland annat en uppdaterad bruttovinstmarginal för de produkter de säljer samt en komplett överblick över säljhistoriken.


"När jag lägger in en inköpsorder ser jag direkt balansen i rapporten och det är bra. Eftersom allt ligger i molnet så kan vi även arbeta vart vi än befinner oss. Säljarna kan till exempel sitta ute hos en kund och enkelt kolla hur det ser ut på våra lager, säger Jarmo Hallqvist."


Affärssystemet levereras med support av Vismas certifierade partners. Mark & Infra valde Polgate, och Jarmo Hallqvist tycker att kontakten med företaget har fungerat bra.

– Jag har inte heller hört något negativt om systemet i vår organisation. Jag tycker att Visma.net är mer direkt än andra affärssystem som jag har arbetat i, säger Jarmo Hallqvist.

Visma.net kan dessutom användas av hela företaget. Det är enkelt att hantera både kvitton samt kund- och leverantörsfakturor digitalt, fylla i reseräkningar och importera underlag till lönesystemet.

– Vi är nöjda med Visma.net, det är ett användarvänligt system. Vi var lite osäkra hur det skulle fungera i början eftersom vi var ett av pilotföretagen, men det har gått mycket bättre än vad vi trodde att det skulle göra, säger Jarmo Hallqvist.

Hur skulle Visma.net kunna stötta din verksamhet?