Lexicon

”Molnet är den naturliga plattformen för affärssystem”

Lexicon IT-konsults mål är att skapa framtidssäkra IT-lösningar som kunderna kan växa med. När de letade efter ett nytt affärssystem för att effektivisera den egna verksamheten föll valet på en molnbaserad lösning.

Lexicon IT-konsult tänker inte bara på vilken IT-miljö som är bäst för deras kunder idag. De planerar för vilka trender som kommer imorgon – och under lång tid framöver. Men de blickar även inåt och för att effektivisera bolaget ytterligare bestämde de sig för att gå över till Visma.net som är ett modernt affärssystem i molnet.

– Visma är ledande leverantör för tjänsteföretag och deras molnbaserade affärssystem passar oss bra. Vi har använt Visma.net sedan i oktober 2016 med en integration med Millnet för tidrapportering och projekthantering, säger Erik Björelind, CFO, Lexicon IT-konsult.

Lexicon IT-konsult arbetar med stora och medelstora företag, myndigheter och organisationer inom områdena IT support, IT-drift, molntjänster, säkerhet, nätverk, hosting server och licenshantering.


"Molnet är den naturliga plattformen för dagens – och framtida affärssystem. Licensbaserade system med komplexa anpassningar hör till det förflutna, både finansiellt och tekniskt, säger Erik Björelind."


Visma.net är från början byggt i molnet. Det levereras komplett med ekonomi, lager och logistik samt hantering av reseräkningar och utlägg. Erik Björelind berättar att de använder Visma.net framförallt för huvudboken samt rapportering och integration med banktransaktioner.

– Gränssnittet mot andra system och filformat har förenklat och snabbat upp vår organisation avsevärt. Visma.net har en effektiv kodsträng med många möjligheter som skapar stora analysmöjligheter, säger Erik Björelind.

Lexicon IT-konsult anlitade Vismas certifierade partner Amesto. De levererar programvara och lösningar i form av affärssystem som effektiviserar små till stora företag över hela Norden.

– Det bästa med Visma.net är flexibiliteten mot omkringliggande system och möjligheten att koppla för- och eftersystem, säger Erik Björelind.

Hur skulle Visma.net kunna stötta din verksamhet?