Automatiserad betalning minskar risken för misstag

Förenkla med automatisk betalning från betalningsförslag

Genom att automatisera leverantörsbetalningar från betalningsförslag kan ni snabbt minska antalet misstag, korta ledtiderna och minska mängden dubbelarbete. Att just “Purchase 2 Pay” är en av de processer som digitaliseras i en allt snabbare takt beror till stor del på att det är förhållandevis enkelt - idag erbjuder de flesta banker och betalningssystem smidiga lösningar för automatiserade betalningsprocesser.

Företag med en hög andel leverantörsbetalningar som automatiskt matchas direkt mot betalningsförslag vinner mycket tid på att enbart hantera avvikelser.

Genom att integrerar detta flöde i affärssystemet förenklas mycket:

  • E-fakturan kommer in i systemet där den automatiskt kontrolleras och konteras (om allt stämmer).
  • En korrekt faktura går automatiskt iväg för godkännande och attestering till relevanta personer.
  • Fakturan läggs in systemet för betalning och skickas till banken. Betalningar bokförs och leverantörsreskontra uppdateras automatiskt.

Vi hjälper er att komma igång!

Vill du ha mer hjälp utöver den vägledning vi delar här, eller har frågor som rör digitalisering av er verksamhet? Fyll i nedan formulär så hör vi av oss för ett samtal, eller med konkreta rekommendationer utifrån den information du delat med oss.

Detta gäller främst affärssystem för medelstora och stora företag. Söker du vägledning kring lösningar för offentlig sektor hittar du det här, lösningar och kontakt för småföretag finns här.

 

Vad vill du få hjälp med att införa i din verksamhet?
Annat
För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke

Automatiserade betalningar höjer säkerheten

Enligt Vismas Digitaliseringsindex 2019 landar index för frågan "hur stor andel av mottagna leverantörsfakturor betalas automatiskt direkt från systemet" på 65,7 procent.

Gör testet här

Automatiserade betalningar höjer säkerheten

Upptäck Visma.net

Funktioner

Kundreferenser

Webbinar