"DELAKTIGHET OCH FLEXIBILITET SKAPAR FRAMGÅNG FÖR C4 TRANSPORT"


C4 Transport i Kristianstad erbjuder ett brett utbud transporttjänster. Företaget startade med persontrafik och budverksamhet 2001 och bedriver sedan 2006 även en åkeriverksamhet som framför allt fraktar betongelement, maskiner, krandelar och livsmedel över hela landet. Man kör också distributionstrafik och har en egen tvätthall och verkstad där man både servar de egna fordonen och utför reparationsarbeten åt kunder. Verksamheten har haft en stadig tillväxt och har idag ett 50-tal anställda.

– Vi arbetar hela tiden med att utveckla och kvalitetssäkra verksamheten, berättar Staffan Einarsson ägare och VD. Närmast planerar vi att börja köra på HVO100 som en del i vårt miljöarbete, och under hösten tar vi steget från Excell filer och pärmar och implementerar TransPA Gold fullt ut i verksamheten.

Företagets personal tidrapporterar i Visma TransPA sedan 2008, och tiderna exporteras till Visma, men tack vare de funktioner som ingår i senaste versionen av Visma TransPA Gold får de ett mer komplett styrsystem och kan samla alla uppgifter och dokument som berör personalen på ett och samma ställe.

– Vi tänker oss att det ska fungera lite som ett intranät där alla anställda har tillgång till de uppgifter de behöver, säger Staffan.

Via surfplatta, mobil eller dator kommer personalen att kunna tidrapportera, anmäla önskemål om service på fordon, rapportera in och följa status på avvikelser, ta del av utbildningar, checklistor och dokument i handboken med mera. Anhöriginformation, anställningspapper, tank-kort, nycklar och utrustning är aldrig mer än några knapptryck bort och man uppmärksammas automatisk på om kompetens behöver förnyas eller om behörighet är på väg att gå ut.

– Vi kommer att kunna arbeta mer aktivt med resursplanering och schemaläggning i TransPA, och kommunikationsvägarna blir kortare när vi når ut snabbare med information till de anställda. För oss är det dessutom viktigt att enkelt få fram statistik och beslutsunderlag från de olika verksamhetsområdena och inte minst ha full koll på uppgifter som berörs av lagar och avtal, avslutar Staffan. Ordning och reda och delaktig personal som trivs är viktiga delar i vår ambition att bedriva en snabb och flexibel verksamhet.

Staffan Einarsson
VD, C4 Transport

Vi visar hur Visma TransPA effektiviserar

Boka en kostnadsfri webbdemo, så går vi under en timme igenom funktionerna i Visma TransPA och hur de kan effektivisera verksamheten – utifrån era behov och arbetssätt.

Fyll i formuläret eller kontakta oss direkt på 0524-48 00 10

Du kan också anmäla dig till något av våra kostnadsfria webbinars, med inriktning mot godstrafik respektive persontrafik.